Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 10 oct 2022 - Anul XXVII, nr. 238 (8155)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Prostia este omenească, perseverare diabolicum

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cred că a venit vremea să nu mai afișez politețea acea de ziar, chiar dacă de multe ori cuvintele erau străvezii. Părerea mea dintotdeauna a fost că individul numit Becali G. e de o prostie abisală. În absolut, nu doar la fotbal, prostie de-aia de-a făcut-o Ion Creangă de basm (”Prostia omenească”). Vasăzică, vrei să fii cât mai sus în campionat ca să joci în cupele europene, unde te vede lumea și deci poți crește prețul jucătorilor (scopul declarat al ipochimenului fiind banii, banii și iar banii), iar când ajungi în Europa nu bagi jucătorii ăia ca să-i menajezi pentru campionat, pentru că acolo trebuie să ajungi cât mai sus, ca să joci apoi în cupele europene, ca să... etc, etc. Mult lăudatul om de afaceri, ca s-o lămurim și pe-asta, a îngropat cam orice afacere normală în care s-a băgat. Altfel, a avut noroc la începuturi cu piață de desfacere printre fotbaliști, l-a luat și de naș pe Hagi, așa că a avut capital pentru mișmașuri cu terenuri, bazate pe tunul ăla cu Armata, pentru care a făcut și pușcărie. La așa ceva îl duce mintea, dar în vremurile de azi o altă ascensiune de tipul ăsta n-ar mai fi posibilă. Ideea de a ni-l băga în case pe acest personaj, am mai spus-o, a fost a deontologului Costi Mocanu, ca șef de știri sportive la ProTV. Rețeta pentru îndobitocire: zilnic filmare cu logoree specifică, apoi spargerea în bucăți a filmării, după care știrile cu număr par sau impar, după caz, erau cu Becali. Ori începeau cu el, deci știrile 1,3,5 etc, ori se făcea o concesie unui eveniment deosebit și era ”retrogradat” la 2,4,6 etc. Zi după zi, după zi, după zi, sportul era strecurat printre știrile cu Becali, până au preluat toți rețeta. Și azi, după atâta timp, le mai pică unor realizatori băluța din gură pentru o intervenție în direct cu ”marele finanțator”. Cândva, fostul Telekom Sport îl interzisese pe post, dovadă că se puteau face emisiuni sportive și fără mascotă. Perioada aseptică a fost cea în care niște gratii au făcut ca televiziunile să ne reintre în grații. Dar după asta și după retragerea anunțată din viața publică, aia care a ținut cât ai silabisi tot-dea-u-na, s-a revenit la ”normal”, cu apariții la toate televiziunile de sport, oricând vrea stăpânul din Pipera. Ba chiar urmașa lui Telekom i-a angajat trompeta, adică un slujbaș capabil de orice pentru a-i propaga rapănul, inclusiv să-l arunce în derizoriu pe Duckadam, cel mai cunoscut jucător de la Steaua, clubul din care FCSB se revendică îndărătnic.

Altă neghiobie exemplară a lui Becali a fost aia cu scumpirea biletelor, ca apoi să le semi ieftinească, iar acum, după înjosirea din Danemarca, să se roage practic de suporteri să vină la stadion, promițând că bagă titularii! De ce ar fi interesați oamenii de o competiție pe care clubul nu o onorează, și la preț de ”conferință”? Despotul neluminat e incapabil să facă diferența dintre oameni și oile lui de muls.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prostia este omenească, perseverare diabolicum.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Prostia este omenească, perseverare diabolicum5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei