Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării căii ferate între Ilva Mică și Pojorâta

Marţi, 13 Septembrie 2022 (16:14:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a anunțat că marți a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru modernizarea liniei de cale ferată Apahida – Suceava, pentru ruta Ilva Mică - Pojorâta.

Gheorghe Flutur a spus că potrivit contractului în valoare de 49,3 milioane lei, asocierea de firme TPF Inginerie - ISPCF - Baicons are ca obiectiv identificarea soluției optime pentru executarea lucrărilor de modernizare a căii ferate pe secțiunea Ilva Mică - Pojorâta, atât din punct de vedere tehnic, operațional, cât și economic și financiar, precum și al impactului asupra mediului și al schimbărilor climatice. El a arătat că termenul de implementare a contractului este de 23 de luni.

„Circulația trenurilor de călători și marfă pe linia de cale ferată în lungime de aproximativ 106 km se desfășoară cu restricții și limitări de viteză care depășesc considerabil timpul de mers al materialului rulant feroviar. Lucrările de întreținere și reparație care se desfășoară anual se fac cu resurse bugetare limitate care nu acoperă volumul mare de lucrări necesare și se intervine doar în punctele care necesită lucrări de urgență pentru desfășurarea traficului în condiții de siguranță”, a arătat președintele Consiliului Județean Suceava.

El a subliniat faptul că pe acest tronson trebuie găsite soluțiile optime pentru reabilitarea celor 425 de poduri și podețe, viaducte, 11 tuneluri, a instalațiilor și clădirilor aflate pe această porțiune de cale ferată, care prezintă o stare avansată de uzură fizică și morală. Gheorghe Flutur a mai precizat că proiectul contribuie la realizarea unui transport eficient şi rapid prin asigurarea interconectării cu rețeaua transeuropeană de transport, iar modernizarea tronsonului de cale ferată Ilva Mică- Pojorâta urmăreşte îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie feroviară, creşterea vitezei pentru trenurile de călători şi cele de marfă, protecţia mediului, creşterea mobilităţii şi accesibilităţii în comunități și dezvoltarea economică a zonelor traversate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării căii ferate între Ilva Mică și Pojorâta.
 Vizualizări articol: 635 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate necesar modernizării căii ferate între Ilva Mică și Pojorâta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei