Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program social

Bursa „Bani de liceu”, de 250 de lei, pentru elevii nevoiași

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inițiat în 2004, programul social ”Bani de liceu” va fi derulat de Ministerul Educației și în acest an școlar. Astfel, liceenii din familii cu posibilități materiale reduse pot beneficia de o bursă lunară de 250 de lei, pe perioada cursurilor, dacă se încadrează în condițiile impuse de program.

Beneficiarii eligibili ai programului „Bani de liceu” sunt elevii aflați în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, este de maximum 500 de lei.

Conform calendarului de desfășurare a programului, depunerea cererilor se face în intervalul 15-25 septembrie, la secretariatele unităților de învățământ unde sunt înmatriculați elevii eligibili.

Efectuarea anchetelor sociale este programată pentru perioada 26 septembrie - 15 octombrie. Pe 17 octombrie se va afișa pe internet lista beneficiarilor, pe www.banideliceu.edu.ro, după care este prevăzută o perioadă de contestații.

Pentru a primi bursa pe toată durata anului școlar, liceenii trebuie să frecventeze cursurile, să nu acumuleze mai mult de 20 de absenţe lunar. În caz contrar, vor rămâne fără aceşti bani.

Anul școlar trecut, Suceava a ocupat prima poziție în ceea ce priveşte numărul dosarelor depuse şi aprobate în acest program social.

2.887 a fost numărul de cereri aprobat în Suceava. La nivel național, prin centralizarea listelor finale transmise de către inspectoratele școlare județene a rezultat un număr total de 22.853 solicitanți eligibili.

De menționat că elevii care beneficiază de bursă socială, de studiu, de merit sau de performanță pot lua și bursa „Bani de liceu”, potrivit ordinului care reglementează criteriile generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar în acest an școlar.

 

Documente necesare

Lista de acte necesare pentru depunerea dosarului se găseşte la adresa: http://www.edu.ro/bani-de-liceu.

Potențialii beneficiari trebuie să pregătească o cerere-tip; copie a certificatului de naștere sau a actului de identitate al elevului; copii ale certificatelor de naștere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalți membri ai familiei; acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei; adeverință eliberată de către unitatea școlară din care să rezulte media generală și numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior depunerii cererii pentru acordarea sprijinului financiar în cadrul programului național de protecție socială „Bani de liceu”; acte doveditoare care să ateste statutul juridic sau medical de: orfan, urmaș al eroilor revoluției, bolnav de TBC și se află în evidența dispensarului școlar, că suferă de anumite boli etc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bursa „Bani de liceu”, de 250 de lei, pentru elevii nevoiași.
 Vizualizări articol: 888 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bursa „Bani de liceu”, de 250 de lei, pentru elevii nevoiași0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei