Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

4 sfaturi pentru a păstra bateria unei drone în stare bună

Este de la sine înțeles că energia densă conținută în bateriile litiu-ion ale dronei dvs. este esențială pentru zbor. Indiferent dacă încărcați, descărcați, transportați sau depozitați o baterie litiu-ion, experții de la DJI spun că este important să respectați cele mai bune practici și liniile directoare ale producătorului, astfel încât să puteți profita la maximum de bateriile dumneavoastră. 

Înainte de a merge mai departe, este important să înțelegeți elementele de bază ale modului în care funcționează o baterie litiu-ion. Pentru simplificare, gândiți-vă la interiorul celulei bateriei dronei dvs. DJI Mini 2 ca fiind împărțit în două părți, anod și catod.

În timpul descărcării, ionii de litiu vor călători de la anod la catod în interiorul bateriei, în timp ce electronii trebuie să parcurgă un traseu diferit în afara bateriei sub formă de curent electric. Când bateria se încarcă, se întâmplă invers, iar ionii de litiu se vor întoarce la anod. Acest flux constant înainte și înapoi, alături de alți factori, duce în cele din urmă la sfârșitul vieții utile a bateriilor litiu-ion.

 

Iată câteva sfaturi profesionale din Ghidul de întreținere a bateriilor DJI privind întreținerea, încărcarea, depozitarea și utilizarea corectă a bateriilor dronelor dumneavoastră.

 

1. Citiți și respectați instrucțiunile din manualul de utilizare

Avem încredere că primul lucru pe care l-ați făcut atunci când ați primit noua dronă DJI Mini 2 este să citiți documentația oficială pusă la dispoziție. Aceste documente sunt pline de informații importante despre utilizarea, încărcarea, întreținerea, depozitarea și eliminarea bateriilor și nu putem sublinia îndeajuns de mult cât de important este ca piloții și operatorii să internalizeze aceste informații.

 

2. Actualizați firmware-ul

Puteți găsi cel mai recent firmware oficial navigând pe pagina produsului de pe site-ul DJI, accesând secțiunea Downloads (Descărcări) și vizualizând Release Notes (Note de lansare). În cadrul Release Notes, puteți vedea cele mai recente versiuni de firmware.

Ar trebui să aveți întotdeauna bateriile pe aceeași versiune de firmware ca și drona DJI Mini 2, ideal fiind ca ambele să fie pe cea mai recentă versiune oficială de firmware. În cazul dronelor cu design cu două baterii, ambele baterii trebuie să fie pe aceeași versiune de firmware, altfel nu puteți decola.

Pentru a confirma că aeronava și bateria dvs. sunt pe cel mai recent firmware, puteți deschide aplicația DJI Pilot, intrați în vizualizarea camerei de zbor manual, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta sus, apoi pe cele trei puncte din meniul lateral, derulați în jos până la opțiunea About (Despre) și faceți clic pentru a vedea versiunile actuale de firmware.

De asemenea, vă puteți conecta dispozitivul mobil (Smart Controller, Crystal Sky, etc.) la internet și, atunci când porniți drona și deschideți aplicația Pilot, veți fi notificat cu privire la orice actualizare necesară.

Dacă vă actualizați drona DJI Mini 2, bateria care alimentează va fi actualizată automat dacă actualizarea firmware-ului include o actualizare a bateriei sau dacă firmware-ul bateriei nu este la cea mai recentă versiune.

Dacă a existat o actualizare a bateriei ca parte a actualizării firmware-ului, atunci când introduceți o baterie neactualizată în dronă veți primi o notificare care indică un firmware neconform. Puteți actualiza acea baterie pe baza firmware-ului actual al aeronavei cu ajutorul cursorului. În acest caz, nu sunt necesare conexiuni suplimentare la internet sau la DJI Assistant 2 pentru această actualizare a bateriei cu o aeronavă deja actualizată.

 

3. Atenție la temperaturile extreme

Temperaturile extreme sunt cel mai mare dușman al unei baterii. Bateriile dronelor DJI Mini 2 nu trebuie utilizate, încărcate sau depozitate la temperaturi care depășesc intervalele recomandate.

Operatorii ar trebui să fie conștienți de locul în care sunt lăsate și depozitate bateriile, deoarece expunerea și utilizarea la temperaturi extreme poate cauza scăderi permanente ale capacității, duratei de viață și stabilității bateriei. De exemplu, evitați să lăsați bateriile în locații care pot suferi temperaturi extreme, cum ar fi într-un vehicul în timpul iernii sau al verii.

 

4. Încărcați în mod responsabil

Bateriile DJI sunt construite pentru a comunica cu încărcătoarele DJI. Din acest motiv, utilizați întotdeauna un încărcător oficial DJI. DJI nu își asumă nicio responsabilitate pentru bateria dvs. dacă aceasta este încărcată cu un încărcător care nu este DJI.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 4 sfaturi pentru a păstra bateria unei drone în stare bună.
 Vizualizări articol: 686 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
4 sfaturi pentru a păstra bateria unei drone în stare bună5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei