Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 215 (8132)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Familie lovită de foc la 8 ani după un incendiu în care au murit mama și un copil de 3 ani

Marţi, 13 Septembrie 2022 (12:54:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la o gospodărie din comuna Ciprian Porumbescu, focul pornind de la adăpostul de animale și depozitul de furaje. Pompierii militari și civili au mobilizat la locul incendiului cinci autospeciale cu apă. Flăcările s-au extins și la acoperișul casei. Casa a fost în parte salvată dar sunt pagube mari, constând în degradarea pereților portanți, a planșeului și a altor bunuri din interior.

Casa afectată de incendiul de luni seară îi aparține lui Relu Baciu, care are o poveste sfâșietoare.

În 2014, bărbatul și-a pierdut soția și băiatul în vârstă de 3 ani tot în urma unui incendiu.

În noiembrie 2014, pompierii au fost anunțați de izbucnirea unui incendiu la o casă din comuna Ciprian Porumbescu, cu o posibilă victimă. Din păcate, a fost mai mult de atât. După ce au reuşit să localizeze focul şi să pătrundă în casă, în dormitorul familiei pompierii au găsit doi morţi. Aspazia Baciu, în vârstă de 35 de ani, şi micuţul Dumitru, care împlinise 3 ani în vara acelui an. La momentul izbucnirii focului, în casă era copilul cel mic, iar mama era în curte. Femeia a intrat în casă pentru a scoate copilul, însă au pierit amândoi. Focul pornise atunci de la coșul de fum și a fost deosebit de virulent. Micuța casă a familiei a ars ca o torță.

După tragedia de atunci, Relu Baciu a rămas cu doi copii în îngrijire, o fată și un băiat. Comunitatea din Ciprian Porumbescu s-a mobilizat, iar tatăl cu cei doi copii s-a mutat într-o casă vecină, răscumpărată de la mai mulți moștenitori. Fata între timp s-a măritat, însă a rămas în aceeași casă. În casă mai locuiesc tatăl și cu fiul în vârstă de aproximativ 14 ani.

Membrii familiei Baciu trăiesc acum o a doua grea încercare.

În urma incendiului de luni seară, pompierii militari transmit că au ars șura, bucătăria de vară și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață totală de 150 de mp. În urma incendiului s-au degradat pereții portanți, planșeul și alte bunuri din interiorul casei. În incendiu au pierit 10 păsări de curte (găini). Deși a ars doar o porțiune din acoperișul casei, problema nu este deloc măruntă.

După cum ne-a declarat primarul din Ciprian Porumbescu, Dumitru Nimițean, casa are degradări serioase pe interior, având nevoie de investiții pentru a redeveni locuibilă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost de natură electrică, un scurtcircuit. Mai exact, scurtcircuitul s-ar fi produs la un cablu electric defect din zona anexei tip șură, care era încărcată cu fân.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familie lovită de foc la 8 ani după un incendiu în care au murit mama și un copil de 3 ani.
 Vizualizări articol: 2709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Familie lovită de foc la 8 ani după un incendiu în care au murit mama și un copil de 3 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei