Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 sep 2022 - Anul XXVII, nr. 209 (8126)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

I-a înjurat ca la ușa cortului și i-a amenințat pe polițiști și acum este acuzat de cinci fapte de ultraj

Marţi, 6 Septembrie 2022 (16:00:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava care îl acuză de comiterea a nu mai puțin de cinci fapte de ultraj. Cătălin Boicu, din Udești, a fost protagonistul a două episoade în care victime au fost polițiștii sosiți la locul faptelor.

La finalul lui ianuarie 2021, el a ajuns în arestul poliției județene după ce a fost prins de polițiști la volanul unei mașini deși nu avea permis de conducere. Acesta a atras atenția în trafic pentru că se deplasa haotic. Era în vizibilă stare de ebrietate, dar a refuzat să-i fie verificată alcoolemia. Un șofer a sunat la 112 și a sesizat că pe E 85, direcția Cumpărătura-Suceava, se deplasează o mașină condusă sinuos și extrem de periculos. Polițiștii au ținut legătura cu apelantul, șoferul suspect virând spre Bosanci și apoi îndreptându-se, pe drumul județean, spre Ipotești.

Între Ipotești și Suceava, un echipaj de poliție a oprit mașina suspectă. În interior erau mai mulți tineri, din care cei doi din față s-au manifestat recalcitrant la adresa polițiștilor. Șoferul nu a vrut să coboare și a sărit pe bancheta din spate, iar mașina s-a pus în mișcare și s-a oprit în autospeciala de poliție. Oamenii legii au intervenit în forță și l-au scos pe acesta din mașină. Și el, și pasagerul din față au fost încătușați. În mașină mai era un tânăr, un minor, toți trei fiind din Udești. Tânărul care se aflase la volan, Cătălin Boicu, care nu avea permis de conducere, a refuzat să sufle în etilotest și a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat să-i fie recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Patru săptămâni mai târziu, același Cătălin Boicu a mers la un bar din comuna natală, unde a consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice. Și-a pierdut din nou controlul și a început să îi înjure și să îi amenințe pe cei aflați la terasa barului și a avut chiar și o altercație cu unul din bărbați. În aceste condiții, a fost transportat cu mașina de un bărbat, care l-a abandonat pe marginea unui drum. Boicu a sunat la 112 și a cerut ajutorul unui echipaj medical. Înaintea ambulanței au ajuns patru polițiști, iar prezența acestora nu a fost digerată deloc bine de tânăr. În stilul său deja cunoscut, i-a insultat, amenințat și înjurat, motiv pentru care a fost imobilizat și încătușat și dus pentru audieri la sediul poliției. Circul a continuat și pe drum, unde Cătălin Boicu a continuat să îi înjure pe polițiști și să îi amenințe că îi va snopi în bătaie.

Mai trebuie spus că tânărul este recidivist și are deja o condamnare pentru tentativă de omor. Procurorii au mai făcut precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului I-a înjurat ca la ușa cortului și i-a amenințat pe polițiști și acum este acuzat de cinci fapte de ultraj.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
I-a înjurat ca la ușa cortului și i-a amenințat pe polițiști și acum este acuzat de cinci fapte de ultraj5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei