Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mar 2022 - Anul XXVII, nr. 63 (7980)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acord între Arhiepiscopie și Consiliul Județean pentru restaurarea cu fonduri europene a zece biserici de lemn și mănăstiri

Joi, 17 Martie 2022 (12:48:52)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și Consiliul Județean Suceava vor încheia un acord de parteneriat pentru restaurarea cu fonduri europene a zece biserici de lemn și mănăstiri. Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că în ședința de joi a deliberativului județean a fost adoptat un proiect pentru semnarea acestui acord, în baza căruia Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va putea depune proiectele pentru restaurarea celor zece lăcașe de cult pentru obținerea finanțării prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Gheorghe Flutur a spus că cele zece lăcașe de cult ar urma să fie incluse în două rute culturale în vederea valorificării patrimoniului cultural prin turism, respectiv ruta bisericilor de lemn și ruta mănăstirilor din Moldova. Flutur a spus că pentru includerea în ruta bisericilor de lemn sunt avute în vedere bisericile din Botoșana, Horodnic de Sus, Horodnic de Jos și Colacu, cu proiecte de restaurare și consolidare. Șeful administrației județene a adăugat că pentru ruta mănăstirilor din Moldova vor fi depuse proiecte europene pentru șase mănăstiri din județ, respectiv Solca, Râșca, Slatina, Teodoreni, Mănăstirea Humorului și Arbore.

„Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a venit cu aceste propuneri și este nevoie de această formă de parteneriat. Termenul de depunere a proiectelor este pe 20 martie și de aceea am ținut să aprobăm acest parteneriat. Eu spun că este extrem de important pentru județul Suceava, pentru consolidarea acestor mănăstiri și a acestor biserici de lemn, unele dintre ele așteptând de mult această finanțare. Parteneriatul acesta înseamnă punerea în valoare și mai bine a acestor obiective din punct de vedere turistic și eu cred că facem un pas important în ceea ce privește acțiunea comună cu Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților în salvarea, promovarea și punerea în valoare a acestor obiective pe care le are județul”, a declarat Flutur.

El a mai spus că toate proiectele pentru restaurarea celor patru biserici de lemn și șase mănăstiri din județ au fost incluse în strategia de dezvoltare a județului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord între Arhiepiscopie și Consiliul Județean pentru restaurarea cu fonduri europene a zece biserici de lemn și mănăstiri.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord între Arhiepiscopie și Consiliul Județean pentru restaurarea cu fonduri europene a zece biserici de lemn și mănăstiri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei