Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspunsul Ierarhului

ÎPS Calinic: „Consider că nimeni nu se poate pronunța în problema vaccinului în afara celor îndreptățiți, prin studiile de specialitate și expertiza în domeniu, să o facă”

Vineri, 29 Octombrie 2021 (11:09:48)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, consideră că „nimeni nu se poate pronunța în problema vaccinului în afara celor îndreptățiți, prin studiile de specialitate și expertiza în domeniu, să o facă”. Asta în condițiile în care mai multe persoane au reclamat faptul că în incinta Mănăstirii „Sf. Ioan cel Nou” Suceava au fost „împărțite” pliante are conțin informații anti-vaccinare. De asemenea, un cetățean a trimis un mesaj pe site-ul Arhiepiscopiei, pentru rubrica „Răspunsul Ierarhului”, în care îi cerea explicații Preasfințitului Părinte Calinic în această problemă.

„Înaltpreasfinția Voastră, mă bucur că vă pot adresa din nou întrebări, însă sunt dezamăgit” afirmă bărbatul, pentru că, spune el, a văzut la un post de televiziune național o știre conform căreia la Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Suceava, la intrare, ,,se împart pliante anti-vaccin”.

Bărbatul a mai scris: „Având în vedere că sunt încălcate art. 352 (zădărnicirea combaterii bolilor) și art. 404 (comunicare de informații false), ce măsuri veți lua cu acești indivizi preoți, deoarece vorbim de securitate națională sanitară? Mai mult decât atât, la nivel național Suceava se află pe ultimul loc (24%). Cei din… au devenit specialiști în Covid? Sau vor să oficieze mai multe înmormântări?”.

În primul rând, ÎPS Calinic i-a cerut informații legate de acest subiect părintelui eclesiarh al mănăstirii, care a transmis următoarele: „În data de 26 octombrie, părintele de rând la racla Sfântului Mare Mucenic Ioan, a găsit în biserica mănăstirii, pe masa pe care sunt scrise pomelnicele, astfel de ziare. În urma întrunirii Consiliului Duhovnicesc al mănăstirii, un alt părinte a menționat că și în săptămâna în care era de rând la Sfânt au venit doi bărbați care i-au dat 15 ziare cu informații anti-vaccinare. În ambele situații ziarele nu au fost împărțite, ci au fost imediat îndepărtate.”

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților face referire în răspunsul dat cetățeanului nemulțumit și la declarația recentă dată în spațiul public de purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei, pr. consilier Alexandru Sava, care declara că „Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou nu are nici o legătură cu broşurile anti-vaccinare și nu poate fi considerată responsabilă pentru distribuirea lor”. Mai mult, a spus ÎPS Calinic, „este interzisă împărțirea oricărui tip de material (broșuri, pliante, ziare) în incinta mănăstirii fără informarea și fără binecuvântarea părintelui stareț.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic: „Consider că nimeni nu se poate pronunța în problema vaccinului în afara celor îndreptățiți, prin studiile de specialitate și expertiza în domeniu, să o facă”.
 Vizualizări articol: 1921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
ÎPS Calinic: „Consider că nimeni nu se poate pronunța în problema vaccinului în afara celor îndreptățiți, prin studiile de specialitate și expertiza în domeniu, să o facă”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei