Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Medicul epidemiolog Dana Costea: Județul Suceava este într-o situație destul de bună cu pandemia de Covid

Vineri, 29 Octombrie 2021 (16:23:01)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Medicul epidemiolog din cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava, Dana Costea, a declarat că în momentul de față județul Suceava se află, din fericire, într-o situație destul de bună în ceea ce privește pandemia de coronavirus. Dr. Dana Costea a amintit că joi rata de infectare la nivelul județului a fost de 3,99 la mie, Suceava fiind al doilea județ din țară cu incidența cea mai scăzută. „Acest lucru este datorat faptului că am fost printre primii care am intrat în valul patru, ca urmare este absolut firesc să fim și printre primii care ieșim”, a precizat medicul sucevean. Dana Costea a atras atenția că din nefericire în județ sunt încă foarte mulți pacienți Covid internați în spitale, fapt ce creează foarte mari probleme sistemului sanitar public. „Nu trebuie să ne liniștim că avem o incidență scăzută. Dacă ne uităm pe incidența din localitățile mari, unde avem populație urbană aglomerată, acolo incidența este încă mare. Dar ne salvează oarecum faptul că județul este întins și sunt localități răsfirate, cu incidență mică, iar până la urmă incidența este o medie. Noi trebuie să ne îngrijorăm, fiecare, pentru incidența din localitatea în care locuim”, a precizat medicul epidemiolog.

Dr. Dana Costea a spus că personal îi încurajează pe toți cei care au simptomatologie Covid să meargă să se testeze, să verifice dacă sunt bolnavi sau nu și să apeleze la îngrijirea medicală, la medicul de familie sau la sistemul sanitar, încă din prima fază a bolii. „Pentru că este foarte important să primim tratament de la început, mai ales persoanele care sunt mai în vârstă sau au comorbidități. Cei tineri pentru a nu răspândi și cei mai în vârstă să nu ajungă să se agraveze forma de boală pe care o au”, a spus Dana Costea.  

Ea a precizat că în continuare secțiile de terapie intensivă din județ sunt pline, iar unitățile de primire a urgențelor, care la fel sunt pline, așteptă eliberarea de locuri în ATI pentru a transfera pacienții Covid. De asemenea, Costea a spus că numărul de cazuri medii și grave de Covid din județ este în continuare foarte mare.

Pe de altă parte a spus că în ceea ce privește campania de vaccinare, în toate localitățile din județ există centre de vaccinare care au program suficient pentru a acoperi necesarul. „Am avut zile în care numărul persoanelor vaccinate a fost încurajator, iar eu am sperat să ajungem la 2.000 de persoane vaccinate, cu prima doză, ca să putem să știm că avem un număr suficient de persoane imunizate până de sărbători și să ajungem la acel 70% care ne asigură că transmiterea intracomunitară a virusului este scăzută”, a declarat Dana Costea. Ea a amintit că în cursul zilei de miercuri, în județ au fost 2.500 de persoane vaccinate „și a fost un lucru absolut fantastic”, însă din păcate acest număr a scăzut în cursul zilei de joi. Dr. Dana Costea a precizat că este îmbucurător faptul că toate localitățile din județ apelează la DSP Suceava pentru a organiza campanii de vaccinare anti-Covid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicul epidemiolog Dana Costea: Județul Suceava este într-o situație destul de bună cu pandemia de Covid.
 Vizualizări articol: 1366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Medicul epidemiolog Dana Costea: Județul Suceava este într-o situație destul de bună cu pandemia de Covid5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei