Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 oct 2021 - Anul XXVI, nr. 254 (7866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Persoanele vaccinate cu Moderna vor primi a treia doză din acest vaccin la jumătate, de la 1 noiembrie

Vineri, 29 Octombrie 2021 (15:26:15)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) a emis o nouă instrucțiune referitoare la administrarea dozei de rapel a vaccinurilor împotriva Covid-19. Astfel, începând de luni, 1 noiembrie 2021, persoanele care s-au vaccinat cu Moderna (cu două doze) și doresc să facă a treia doză cu același tip de vaccin vor primi o doză înjumătățită (½ doză).

Persoanelor care au efectuat schema primară de vaccinare cu un alt tip de vaccin - Pfizer, AstraZeneca sau Johnson&Johnson - și care aleg administrarea dozei de rapel cu Moderna (doza a treia, în cazul vaccinării cu Pfizer sau AstraZeca, sau a doua, în cazul vaccinării cu Johnson& Johnson), le va fi administrată o doză întreagă din acest tip de vaccin. CNCAV a precizat că aceste reglementări se bazează pe studiile de siguranță și recomandările Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) care arată că răspunsul imun rămâne maximal pentru beneficiari în cazul administrării dozei înjumătățite, iar frecvența reacțiilor adverse cunoscute este diminuată.

De asemenea, pentru persoanele care au efectuat schema primară cu vaccinul Johnson&Johnson se recomandă ferm efectuarea dozei de rapel cu unul din produsele pe bază de ARN Messager, respectiv cu Pfizer sau Moderna, începând cu data de 8 noiembrie 2021.

Opțional, la cerere, beneficiarii vaccinați cu acest tip de produs pot efectua doza de rapel tot cu vaccinul Johnson&Johnson.

CNCAV reamintește că doza de rapel are recomandare fermă de a se efectua doar cu vaccinuri pe bază de ARNm (Pfizer sau Moderna) tuturor persoanelor pentru care schema completă de vaccinare a fost finalizată în urmă cu cel puțin 6 luni.

Pentru persoanele care au primit la prima schemă vaccinurile Pfizer sau Moderna se recomandă efectuarea dozei de rapel cu același tip de produs;

opțional se permite, la cerere, schimbarea celor două tipuri de vaccin pentru rapel. Pentru persoanele care au primit la prima schemă vaccinul AstraZeneca se recomandă efectuarea dozei de rapel cu Pfizer sau Moderna.

Administrarea dozei de rapel a vaccinului Covid-19 se recomandă ferm următoarelor grupe populaționale: persoane cu risc mare de expunere (personal medico-sanitar și social, personal din educație); persoane considerate vulnerabile (persoane cu vârsta peste 65 de ani și persoane cu boli cronice indiferent de vârstă).

Administrarea dozei de rapel se poate face prin programare în Platforma ROVaccinare, prin prezentare directă în centrele de vaccinare sau prin cabinetele medicilor de familie. Personalul medico-sanitar se poate vaccina în centrele existente la locul de muncă sau în locațiile arondate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Persoanele vaccinate cu Moderna vor primi a treia doză din acest vaccin la jumătate, de la 1 noiembrie.
 Vizualizări articol: 1489 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Persoanele vaccinate cu Moderna vor primi a treia doză din acest vaccin la jumătate, de la 1 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei