Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 229 (7841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatul Vlad Popescu Piedone a reușit să obțină introducerea medicamentului Favipiravir în farmaciile din spitale

Joi, 30 Septembrie 2021 (16:12:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Deputatul PPU (s-l) de Suceava, afiliat grupului PSD, Vlad Popescu Piedone, a reușit să obțină introducerea medicamentului Favipiravir în farmacii. Vlad Popescu Piedone a declarat că la doar o zi după ce a depus o întrebare legată de medicamentul Favipiravir, Ministerul Sănătății a ieșit cu un comunicat de presă prin care a precizat că acest medicament ar putea să fie introdus gratuit în farmaciile cu circuit închis din cadrul spitalelor.

„Această decizie mă bucură foarte tare, pentru că astfel am reușit să obligăm autoritățile incompetente de la noi să facă ceva pentru bolnavii de Covid-19, care suferă de forme ușoare și medii. Era oare nevoie de o presiune publică astfel încât bolnavii de Covid-19 să primească o a doua șansă?

Nu este normal, ca în mijlocul unei pandemii, Guvernul să aștepte să moară un număr tot mai mare de români ca să poată include pe lista medicamentelor gratuite Favipiravir. Vi se pare normal ca voi să vă gândiți la un congres, când oamenii aveau nevoie imediată de această nouă șansă la viață?”, a declarat Popescu Piedone.

El a spus că din acest motiv se declară, în mod public, revoltat de această atitudine de nepăsare și de neprofesionalism din partea Guvernului Cîțu. Deputatul sucevean crede că actualul premier Florin Cîțu ar fi bine să înceapă să guverneze în interesele României și mai puțin în interesele acestuia sau ale grupurilor pe care le reprezintă.

„E ușor să declari zilnic la televizor că pandemia este ținută sub control, dar în realitatea oamenii mor așteptând un pat liber la ATI sau pentru că Favipiravir nu se găseşte în farmacii.

Cât ar mai trebui, domnule Florin Vasile Cîțu, să vă mai tragem de mânecă astfel încât să înțelegeți și dumneavoastră că România este într-o pandemie, iar Guvernul trebuie să ofere cele mai bune soluții pentru toată lumea?”, a încheiat Vlad Popescu Piedone.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Vlad Popescu Piedone a reușit să obțină introducerea medicamentului Favipiravir în farmaciile din spitale.
 Vizualizări articol: 877 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Vlad Popescu Piedone a reușit să obțină introducerea medicamentului Favipiravir în farmaciile din spitale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei