Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 229 (7841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În instanță

Cum a motivat soluția judecătorul care i-a dat câștig de cauză studentului care a cerut să se cazeze fără test PCR sau fără vaccin

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorul care i-a dat câștig de cauză studentului care a cerut să se cazeze în căminele Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava și-a motivat soluția. Magistratul de la Tribunalul Suceava a arătat că studentul ar fi ”constrâns indirect să se vaccineze” și asta pentru că nu ar avea bani să își facă testele PCR prin care să dovedească faptul că nu este infectat cu Covid.

”Condiţia pagubei iminente este, de asemenea, îndeplinită. Deși la prima vedere dispozițiile art. 2 din Hotărârea Senatului nr. 29/22.04.2021 oferă studentului modalități alternative pentru a face dovada că nu reprezintă un pericol pentru sănătatea celorlalți, totuși, nefiind reglementate într-o manieră clară, previzibilă, care să permită înțelegerea procedurii de urmat (nu se menționează dacă testul este solicitat o singură dată, la cazare, sau de fiecare dată după vacanță sau, eventual, după redeschiderea clădirii intrate în carantină ori dacă este asigurat gratuit, prin returnarea cheltuielilor suportate), dovada prezentării unui test negativ RT-PCR se transformă într-o povară economică pentru student, care se vede constrâns indirect, în acest mod, să se vaccineze”, se arată în motivarea judecătorului de la Tribunalul Suceava.

Culmea este că pentru anul universitar 2021/2022 nu s-a luat încă nici o decizie în ceea ce privește plata testelor de către studenții care doresc să se cazeze și nu s-au vaccinat. Momentan, este în vigoare decizia Senatului USV de anul trecut, prin care studenților li se asigură trei testări gratuite de către instituția de învățământ. Măsura este valabilă până pe 30 septembrie. În ceea ce-l privește pe studentul din Republica Moldova care a dat în judecată USV și a câștigat procesul, acesta a efectuat un singur test decontat și mai avea dreptul la două astfel de teste pe care USV le plătea. Mai mult, instanța a anulat, doar în ceea ce-l privește pe acest student, punctele a și b ale Hotărârii Senatului nr. 29, care prevăd că pentru cazare este valabil certificatul de vaccinare sau un test PCR negativ. Punctul c al Hotărârii a rămas în picioare, astfel încât studentul în cauză ar avea dreptul să se cazeze doar dacă prezintă dovada faptului că a trecut prin boală.

Decizia Tribunalului Suceava nu este însă definitivă, iar reprezentanții USV au atacat-o deja la instanța superioară. Curtea de Apel Suceava nu a stabilit încă un termen când va judeca această contestație. Mai trebuie adăugat că soluția este valabilă doar pentru studentul care s-a judecat cu USV și nu se extinde și pentru celelalte persoane care doresc să se cazeze în cămine.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum a motivat soluția judecătorul care i-a dat câștig de cauză studentului care a cerut să se cazeze fără test PCR sau fără vaccin.
 Vizualizări articol: 2992 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cum a motivat soluția judecătorul care i-a dat câștig de cauză studentului care a cerut să se cazeze fără test PCR sau fără vaccin4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei