Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 229 (7841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

88 de elevi au primit ghiozdane și rechizite din partea voluntarilor Asociației Rădăuțiul Civic

Joi, 30 Septembrie 2021 (15:24:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

88 de elevi au primit ghiozdane și rechizite din partea voluntarilor Asociației Rădăuțiul Civic. În perioada 12-29 septembrie 2021, s-a desfășurat, în municipiul Rădăuți, campania ,,Ajută un copil să meargă la școală”, la inițiativa voluntarilor din cadrul Asociației Rădăuțiul Civic. Apelul inițial al campaniei a fost lansat către public pe 12 septembrie pe pagina de Facebook a Asociației Rădăuțiul Civic (https://www.facebook.com/radautiulcivic).

Persoanele care doreau să ajute o puteau face fie achiziționând un ghiozdan cu rechizite, aceștia primind atât numele copilului pe care îl ajutau, cât și lista cu rechizitele necesare, sau contribuind cu bani, voluntarii asociației fiind cei care duceau la îndeplinire misiunea, achiziționând cele necesare. Cei care au dorit să contribuie pentru a ajuta un copil ce provine dintr-o familie care întâmpină probleme financiare au comentat la postare, folosind cuvântul ,,ajut”, apoi au fost contactați de către voluntarii asociației.

În urma lansării acestui apel s-au mobilizat zeci de familii din municipiul Rădăuți, dar și din zonă. Au fost ajutați 88 de elevi de la toate cele cinci școli gimnaziale din Rădăuți, dar și de la Școala Specială ,,Sf. Stelian” din Rădăuți. „Au contribuit persoane din municipiul Rădăuți care și-au exprimat dorința de a susține campania individual, cât și clase întregi de elevi, susținuți de părinții lor, care s-au mobilizat pentru a-și ajuta colegii din școală și nu numai. Un exemplu în acest sens sunt elevii din cadrul Școlii <Bogdan Vodă> din Rădăuți care au strâns fonduri în cadrul școlii, au achiziționat ghiozdane cu rechizite pentru 19 elevi din școală aflați în dificultate, iar suma de 2.500 lei au donat-o Asociației Rădăuțiul Civic pentru ca voluntarii acesteia să poată ajuta alți copii. La această sumă s-au adunat și alte donații în bani, în cuantum de 4.000 lei. Suma necesară pentru susținerea fiecărui copil a fost de aproximativ 230 de lei, acesta fiind costul minim al unui ghiozdan dotat cu rechizitele necesare. Astfel, prin susținerea celor 88 de copii, în cadrul campaniei s-au strâns donații financiare și materiale în valoare de peste 20.000 de lei”, susțin voluntarii Asociației Rădăuțiul Civic.

Sonia Condratov, cea care a coordonat acest proiect, şi alți voluntari din cadrul Asociației Rădăuțiul Civic au distribuit, în ultimele zile ale campaniei, toate ghiozdanele dotate cu rechizite.

Datorită donatorilor și voluntarilor din cadrul Asociației Rădăuțiul Civic, 88 de elevi s-au bucurat alături de familiile lor, cât și de cadrele didactice, la început de an școlar, aceștia adresându-le mulțumiri tuturor celor care au contribuit la susținerea lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 88 de elevi au primit ghiozdane și rechizite din partea voluntarilor Asociației Rădăuțiul Civic.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
88 de elevi au primit ghiozdane și rechizite din partea voluntarilor Asociației Rădăuțiul Civic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei