Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 30 sep 2021 - Anul XXVI, nr. 229 (7841)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deputatului Mirela Adomnicăi i se pare inadmisibil faptul că reabilitarea podului de la Milișăuți ar putea să dureze trei ani

Joi, 30 Septembrie 2021 (11:52:40)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat că este inadmisibil faptul că reabilitarea podului de la Milișăuți de peste râul Suceava ar putea să dureze nu mai puțin de trei ani. Mirela Adomnicăi a spus că în condițiile în care una din cele mai importante probleme ale județului, raportată la numărul celor direct afectați, este podul rutier de la Milișăuți de pe DN2H care leagă Suceava de Rădăuți, a solicitat Ministerului Transporturilor informații despre stadiul reabilitării.

„Reamintesc sucevenilor că drept urmare a ploilor abundente din 2018 podul amintit a fost grav avariat, fiind necesară închiderea completă a traficului. Expertiza solicitată în regim de urgență ne-a oferit două scenarii, unul pentru urgență în vederea redeschiderii traficului imediat și al doilea pentru reabilitare”, a arătat Adomnicăi. Ea a adăugat că atunci când a fost prefect al județului a făcut demersurile necesare și în regim de urgență a fost reabilitată partea podului care a avut de suferit, respectiv o treime din suprafața acestuia.

Mirela Adomnicăi a amintit că două deschideri ale podului și pila care au fost afectate au fost detonate și reconstruite complet. Adomnicăi a mai precizat că la începutul anului 2019, în baza expertizei efectuate cu acest prilej, a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) finanțarea cu prioritate a lucrărilor de reabilitare completă a podului, având în vedere că asupra acestuia nu a mai fost efectuată o astfel de lucrare din 1962, atunci când a fost dat în folosință. „În urma demersului făcut, podul a fost trecut pe lista de lucrări de reparații capitale cu gradul 1 de urgență. Noua guvernare instalată în 2019 nu a mai avut nici o preocupare pentru continuarea lucrărilor, iar inevitabilul s-a produs în februarie 2020, când parte a trotuarului și a balustradei de protecției s-au surpat. „De atunci și până astăzi, timp de 19 luni, avem trafic restricționat cu toate neplăcerile de rigoare. În acest timp, contractul pentru documentația tehnică a fost atribuit, cu greu,  în iulie 2020 având termen de finalizare două luni, dar a fost finalizat cu nu mai puțin de un an întârziere la 31 august 2021. Mai grav mi se pare însă ceea ce se precizează în răspunsul primit de la Ministerul Transporturilor, respectiv că urmează să fie declanșată procedura de achiziție a lucrării, iar termenul de execuție este de, atenție, 14 luni de la ordinul de începere a lucrărilor”, a spus deputatul PSD de Suceava. Adomnicăi a arătat că un calcul simplu arată că în cea mai optimistă variantă, adică cu o procedură de achiziție „derulată șnur”, fără contestații, arată că traficul pe acest pod va fi restricționat și deviat timp de trei ani.

„Îi rog pe suceveni să compare și să își răspundă, cam cât timp cred aceștia că va dura realizarea de la zero a tronsonului de autostradă A7 promis, anume Pașcani-Siret, dacă pentru reabilitarea parțială a podului de la Milișăuți, un pod mediu ca dimensiune, este nevoie de trei ani? Și dacă ar spune cineva că de fapt comparăm merele cu perele, că cele două investiții nu au nimic în comun, Ministerul Transporturilor ne contrazice și ne comunică sec punctul comun celor două. Lipsa sursei de finanțare. Adică pe românește, cei de la minister nu știu încă de unde o să ia banii. Cred că Gheorghe Flutur, după încheierea campaniei din PNL, are posibilitatea să urgenteze darea în trafic a podului de Milișăuți mai devreme de 3 ani de la surpare. Sucevenii care l-au votat și cei care nu l-au votat îi cer asta”, a declarat Mirela Adomnicăi. În final, ea a precizat că fără doar și poate trei ani sunt prea mult pentru repararea acestui pod.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatului Mirela Adomnicăi i se pare inadmisibil faptul că reabilitarea podului de la Milișăuți ar putea să dureze trei ani.
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatului Mirela Adomnicăi i se pare inadmisibil faptul că reabilitarea podului de la Milișăuți ar putea să dureze trei ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei