Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 187 (7799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Șase copii, lăsați fără acoperiș deasupra capului de unchiul piroman

Joi, 12 August 2021 (15:59:02)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șase copii minori au rămas fără un acoperiș deasupra capului în noaptea de miercuri spre joi, după ce un puternic incendiu provocat de un unchi le-a mistuit casa. S-a întâmplat în satul Păiseni, comuna Cornu Luncii, iar autorul a fost prins spre dimineață. Acesta se numește Ionel Vasiliu, are 27 de ani, și ar mai fi fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung. Ceea ce s-a petrecut în plină noapte depășește orice închipuire și nu poate fi decât rodul unei minți bolnave. Bărbatul a provocat un adevărat haos în sat și a dat foc la case, grajduri și depozite de furaje pentru animale. Localnicii spun că piromanul aprindea focurile râzând, fără nici un fel de remușcare.

Alarma de gradul zero s-a dat după miezul nopții. Nu mai puțin de șase incendii au fost provocate intenționat între orele 01.00 și 04.00, iar pompierii au deplasat forțe importante pentru a reuși să facă față avalanșei de incendii. În primă fază au fost incendiate locuințele a doi proprietari care se învecinau, în aceeași curte. Una dintre acestea a fost afectată aproape în întregime, iar la a doua au ars bunurile dintr-o încăpere. Prima casă aparține surorii piromanului, iar a doua chiar celui care a pus focul.

Câteva zeci de minute mai târziu, un alt incendiu a fost semnalat la patru stoguri de fân, aflate la aproximativ 150 de metri distanță de cele două case arse. Circa 10 tone de fân s-au făcut scrum în scurt timp. În timp ce pompierii se luptau cu flăcările, un alt incendiu a izbucnit la aproximativ 3 km distanță, la un adăpost de animale, care a ars în totalitate. Focul a afectat parțial și o anexă a proprietarului învecinat. Ultimul incendiu a fost anunțat spre ora 4.00. Un alt stog de fân a fost incendiat (la 1 km distanță) și au ars aproximativ 5 tone de furaje.

În toată această nebunie, cinci femei au suferit atacuri de panică și au avut nevoie de ajutorul echipajelor medicale de pe ambulanțele SMURD. O tânără de 24 de ani care este însărcinată a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului au intervenit pompierii militari, dar și lucrătorii SVSU Cornu Luncii, Mălini și Baia, cu 8 autospeciale. Flăcările au fost lichidate în jurul orei 06.00. Între timp, Ionel Vasiliu, care mai are și alte dosare penale, a fost reținut și apoi internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava. Acesta urmează să fie expertizat pentru a se stabili dacă a comis faptele cu discernământ. În funcție de ceea ce vor stabili medicii, anchetatorii vor lua o decizie.

Între timp, comunitatea din Cornu Luncii s-a mobilizat pentru a ajuta familia cu șase copii rămasă fără casă. Primarul Gheorghe Fron a spus că s-au luat deja primele măsuri și că prin sprijinul primăriei și al celorlalți oameni din comună familia se va putea muta într-o casă nouă în aproximativ două luni, adică până va veni anotimpul friguros. Potrivit lui Gheorghe Fron, ajutoare vor primi și celelalte familii afectate de acțiunea piromanului, mai puțin cel care a provocat întreaga nebunie din noaptea de miercuri spre joi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șase copii, lăsați fără acoperiș deasupra capului de unchiul piroman.
 Vizualizări articol: 4106 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Șase copii, lăsați fără acoperiș deasupra capului de unchiul piroman5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei