Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 187 (7799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avertisment: Creșterea numărului internărilor Covid duce la reducerea locurilor în spital pentru bolnavii cronici

Joi, 12 August 2021 (15:27:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, dr. Alexandru Calancea, a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că numărul pacienților cu Covid-19 internați a ajuns la 17, dintre care doi sunt internați la Terapie Intensivă, cu forme grave de boală, necesitând suport ventilator. „Situația îngrijorătoare constatată este că niciunul din cei 17 pacienți internați nu este vaccinat cu schema completă de vaccinare”, a arătat dr. Calancea. Acesta a avertizat că pe măsură ce va crește numărul de bolnavi cu Covid spitalul va fi obligat să deschidă noi sectoare dedicate acestor pacienți, și asta prin transformarea spațiilor non-Covid care acum deservesc boli cronice. Acest lucru va duce la limitarea capacității de răspuns a spitalului față de cazurile cronice non-Covid.

„Facem apel către întreaga populație, inclusiv către cadrele medicale, să dea dovadă de simț civic și responsabilitate, să se informeze cu privire la beneficiile vaccinării, din surse sigure și autorizate și să se vaccineze pentru a-și salva propria viață sau viața celor dragi. În condițiile contractării, după vaccinare, a virusului, vaccinarea va conduce la o formă cel mult moderată a bolii. Ne salvăm pe noi, salvăm pe cineva drag, atât prin faptul că nu vom face forme grave de Covid-19, care au o mortalitate de peste 90%, cât și prin faptul că nu aglomerăm spitalele cu aceasta patologie, permițând pacienților cu patologii non-Covid acute sau cronice să acceseze sistemul sanitar în momentul necesar furnizării serviciilor medicale”, a afirmat dr. Calancea.

Managerul spitalului mai spune că un val 4 al pandemiei ar fi „al celor neimunizați”, apreciind că cei imunizați vor face o formă cel mult moderată a bolii, care de cele mai multe ori poate fi tratată și la domiciliu sub supravegherea medicului de familie.

„În acest moment, vaccinul este singura armă împotriva SARS-COV-2, poate nu perfectă sau ideală, dar este singura opțiune care ne oferă șanse mari de a supraviețui în această confruntare. De aceea alegeți să o folosiți, decât să o ignorați și să stați lipsiți de apărare în fața acestui inamic cameleonic”, este sfatului doctorului Alexandru Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avertisment: Creșterea numărului internărilor Covid duce la reducerea locurilor în spital pentru bolnavii cronici.
 Vizualizări articol: 1153 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Avertisment: Creșterea numărului internărilor Covid duce la reducerea locurilor în spital pentru bolnavii cronici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei