Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 187 (7799)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Miercuri, 18 august 2021

Lansarea cărții “Istoria românilor canadieni: 1890-2020”, la Muzeul Național al Bucovinei

Joi, 12 August 2021 (12:07:36)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Muzeul Național al Bucovinei vă invită miercuri, 18 august 2021, la ora 13.00, la Muzeul de Istorie Suceava, unde va avea loc lansarea cărții “Istoria românilor canadieni: 1890-2020”, volum semnat de bucovineanul Ștefan Străjeri.

Cartea cuprinde în paginile ei, sute de documente, colecții întregi de publicații, biografiile unor personalități și va fi prezentată de dr. Gabriel Cărăbuș, managerul Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera” Suceava.

Volumul atestă prezența românilor stabiliți în Canada, încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea și până în zilele noastre.

Ștefan Străjeri este scriitor, jurnalist, editor la Curentul Internațional şi autorul monografiei „Românii americani de la Marile Lacuri”. S-a stabilit din anul 2003 în statul Michigan din SUA, implicându-se în viața jurnalistică prin preluarea publicaţiei “Curentul Internaţional”.

În 2006, a primit premiul de excelenţă, pentru promovarea românismului, din partea postului de radio Vocea Basarabiei din Chişinău, Republica Moldova.

A făcut parte dintre membrii fondatori ai Societăţii Româno-Americane „Avram Iancu” din Detroit/Michigan şi a fost unul dintre ctitorii Asociaţiei Jurnaliştilor Români din America de Nord (NARPA – North-American Romanian Press Association).

În 2011, a primit la Gala Celebrităţilor Româno-Americane o diplomă de apreciere, într-o acţiune organizată în Las Vegas de Consulatul Onorific al României împreună cu postul de televiziune TVR Internaţional.

La 1 iunie 2014 a fost distins cu titlul de Cetăţean de Onoare al localităţii sale natale, comuna Pojorâta, judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lansarea cărții “Istoria românilor canadieni: 1890-2020”, la Muzeul Național al Bucovinei.
 Vizualizări articol: 777 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Lansarea cărții “Istoria românilor canadieni: 1890-2020”, la Muzeul Național al Bucovinei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei