Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 181 (7793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan” revine în Poiana Dacilor, după o pauză impusă de pandemie

Joi, 5 August 2021 (18:54:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tabăra de artă plastică de la Poiana Dacilor – Păltinoasa, de pe malul pârâului Bucovăţ, iniţiată şi susţinută de meşterul cioplitor Toader Ignătescu, va avea o nouă ediție, cea de-a IX-a, în perioada 14-22 august 2021.

Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan”, denumită astfel din 2019, în memoria jurnalistului, scriitorului și artistului plastic care ne-a fost coleg pentru mulți ani la Monitorul de Suceava, este organizată după o pauză de un an, impusă de pandemie.

La eveniment participă zece artişti plastici din România şi Republica Moldova: pictorii Liviu Hîncu din Chișinău (Republica Moldova), Marius Lupu și Antoniu Romeo Pălie din Bârlad, Maria Monica Goșoiu, Mihaela Roca, Ina Iordan și Gheorghe Caraiman din Constanța, Ferodin Iaia din Mangalia, Ilinca Butucea din Craiova și sculptorul Petru Tofan din Buzău.

Inițiatorul și susținătorul acestei tabere de artă plastică, dar și al altor zeci de tabere ale meșterilor populari și tabere de artă naivă, meşterul cioplitor Toader Ignătescu, a precizat că în Poiana Dacilor sunt așteptați și pictori suceveni precum Leonard Melisch, Radu Bercea, Ioan Bodnar.

Participanții la tabăra de artă plastică vor avea parte și de seri culturale, cu participarea lui Călin Brăteanu și a unui grup de folcloriști din județ, dar și a interpretului Sorin Ursan Delaclit, care îi va încânta cu un program de muzică clasică.

Tabăra de creație va fi urmată pe 20 august de o expoziție itinerantă deschisă la Centrul Cultural Bucovina, cu lucrările realizate anul acesta, dar și altele realizate în edițiile precedente, dar care nu au fost expuse la Muzeul Bucovinei. Întreaga expoziție va fi mutată ulterior într-o galerie privată, în Zamca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan” revine în Poiana Dacilor, după o pauză impusă de pandemie.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tabăra de artă plastică „Tiberiu Cosovan” revine în Poiana Dacilor, după o pauză impusă de pandemie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei