Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 181 (7793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

AUR propune ca lucrările la autostrada A7 să înceapă de la Siret și nu de la București

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii naționali ai AUR, precum și cei de la nivelul județului Suceava susțin că A7 trebuie construită la profil de autostradă pe tot traseul de la București și până la Siret. Prezent la Suceava, copreședintele AUR George Simion a declarat că județul Suceava are nevoie urgentă de o autostradă pentru a se putea dezvolta. George Simion a spus că sub guvernările din ultimii 30 de ani, județul Suceava a ajuns „aproape de marginea prăpastiei”, neavând o infrastructură adecvată care să atragă investitorii sau care să asigure dezvoltarea firmelor locale.

El a precizat că a vizitat la Suceava ultima fabrică mare de sticlă din România, care într-o perioadă a avut și 3.000 de salariați, iar acum mai lucrează cu 120 de persoane. „Cum să aibă sucevenii încredere în premierul țării că știe ce e mai bine pentru ei, când premierul țării și ministrul Transporturilor nu au prevăzut ca Autostrada A7 să ajungă până la Suceava. Cum să aibă sucevenii încredere atât timp cât parlamentarii aflați în arcul guvernamental, care reprezintă județul Suceava, nu insistă pentru o lege a Autostrăzii A7 care să cuprindă și tronsonul Siret – Pașcani”, a spus George Simion, care a amintit că parlamentarii AUR de Suceava sunt cei care au inițiat o lege pentru construcția autostrăzii A7.

Liderul AUR a spus că autostrada A7 va însemna și crearea de noi locuri de muncă pentru locuitorii din toată Moldova. „Nici o componentă din ceea ce a mai rămas din industria românească nu este fericită de politicile noului guvern și nu a fost avantajată pe termen lung de nici una dintre politicile guvernele din ultimii 30 de ani. Suceava nu poate să fie numai forță de muncă ieftină pentru export și materie brută de resurse naturale pentru export. Suceava poate și trebuie să aibă alt drum. Dar promisiunile din ultimii 30 de ani făcute de clasa politică vedem că nu sunt respectate și începem cu autostrada A7. Au fost campanii la care s-au raliat români din toată țara, campanii de solidaritate pentru infrastructură. Acum am ajuns într-o bătaie de joc, în care în PNRR să nu fie cuprinsă și Suceava, iar legea noastră inițiată de parlamentarii AUR de aici din județ să fie împiedicată și blocată”, a declarat copreședintele AUR.

 

Claudiu Târziu: „Această autostradă a fost amânată ani de zile în mod ticălos”

George Simion a fost completat de celălalt copreședinte AUR, senatorul Claudiu Târziu, care a spus că autostrada A7 nu va însemna doar reducerea numărului de accidente de pe actualul drum european 85, ci și prosperitate pentru toate județele Moldovei. „Această autostradă a fost amânată ani de zile în mod nejustificat, ticălos, aș spune că banditesc și acum este temporizată punerea ei în operă. Va dura ani de zile construcția ei. E târziu deja. Foarte mulți moldoveni au plecat în străinătate pentru că nu au mai avut unde lucra aici”, a afirmat Claudiu Târziu.

Nu în ultimul rând, liderul AUR Suceava, deputatul Dorel Acatrinei, a precizat că din punctul său de vedere, lucrările la autostrada A7 ar trebui să înceapă de la Siret și nu de la București. „Ceea ce nu au înțeles guvernanții este faptul că toate autostrăzile au pornit permanent, lucrările au început din București și s-au oprit unde au considerat ei că poate au interese. Din punctul meu de vedere A7 ar trebui să înceapă de la Siret spre București, să beneficiem și noi de suta aia de kilometri, măcar să vedem ce înseamnă autostradă”, a afirmat Dorel Acatrinei. El a arătat că, în caz contrar, „copii noștri” ar putea să ajungă în situația să facă excursii până la Pașcani sau Bacău pentru a vedea cum se circulă pe o autostradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AUR propune ca lucrările la autostrada A7 să înceapă de la Siret și nu de la București.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
AUR propune ca lucrările la autostrada A7 să înceapă de la Siret și nu de la București1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei