Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 5 aug 2021 - Anul XXVI, nr. 181 (7793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

DSP: Majoritatea cazurilor noi de Covid din Suceava sunt la persoane venite din străinătate

Joi, 5 August 2021 (15:11:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marea majoritate a cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2 din județul Suceava s-au înregistrat la persoane care au venit din străinătate, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Gabriela Băncilă. Ea a arătat că din anchetele epidemiologice efectuate de către DSP Suceava rezultă că „sunt sporadice cazurile singulare, marea majoritate a cazurilor nou depistate fiind contacte de cazuri deja confirmate și, foarte important, persoane cu antecedente de călătorie”. Cea mai mare parte a celor confirmați cu Covid-19 este reprezentată de persoane din diaspora și contacți ai celor din diaspora confirmați pozitivi, dar au fost diagnosticate cazuri și la persoane care au fost doar în vacanță în străinătate.

Localitățile cele mai „active” din punct de vedere al numărului de cazuri în evoluție sunt: Suceava - 11 cazuri, Ipotești - 6 cazuri, Fălticeni - 6 cazuri, Brodina - 4 cazuri, Rădăuți - 4 cazuri, Poieni Solca - 3 cazuri.

„Acum o lună ne bucuram de incidența 0 în întreg județul, iar în ultimele două săptămâni se observă o curbă ascendentă, atât a îmbolnăvirilor, cât și a internărilor în spital cu diagnosticul Covid-19. Dacă acum două săptămâni erau două, trei cazuri de persoane pozitive internate în spitalele din județul Suceava, numărul acestora a crescut zilnic, astfel încât astăzi acest număr a ajuns la 15 și este în creștere”, a declarat Gabriela Băncilă.                 

Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava recomandă cu insistență respectarea normelor de siguranță sanitară, respectând măsura de carantină în cazul călătoriilor în  străinătate, precum și vaccinarea anticovid pentru reducerea riscului de îmbolnăvire.  

Referitor la vaccinare, în cursul zilei de 4 august a.c., s-au vaccinat în județul Suceava 489 de persoane, dintre care 381 cu doza I și 108 cu doza a II-a. La Gura Humorului s-au vaccinat 16 persoane, la Rădăuți – 25, Vatra Dornei – 15, Câmpulung Moldovenesc - 24, Fălticeni – 30, Siret - 43, Dolhasca – 5, Iulius Mall Suceava – 96, drive – through Shopping City Suceava – 64 și în cabinetele medicilor de familie – 171 de persoane.

Până la data de 4 august 2021, în județul Suceava s-au vaccinat anticovid 94.978 persoane, din care 81.653 persoane au primit și doza a II-a.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DSP: Majoritatea cazurilor noi de Covid din Suceava sunt la persoane venite din străinătate.
 Vizualizări articol: 1719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DSP: Majoritatea cazurilor noi de Covid din Suceava sunt la persoane venite din străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei