Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 170 (7782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ursoaică prinsă într-un laț, eliberată în urma unei operațiuni dificile, la Broșteni

Vineri, 23 Iulie 2021 (14:08:41)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O ursoaică prinsă într-un laț la marginea localității Broșteni - județul Suceava, a fost eliberată marți seara, în urma unei operațiuni dificile.

Ursoaica a fost prinsă într-un laț, amplasat, cel mai probabil, de unii locuitori ai comunei, pentru a preveni intrarea urșilor în gospodăriile localnicilor.

Cei care au observat ursoaica prinsă în laț au fost silvicultorii de la Ocolul Silvic Broșteni, în timpul unei acțiuni patrulare. Aceștia au anunțat imediat situația la numărul de urgență 112 și au rămas la fața locului pentru a preveni un eventual accident.

La operațiunea dificilă de eliberare a ursoaicei au participat un medic veterinar din Rădăuți, care a tranchilizat animalul sălbatic, silvicultori de la Ocolul Silvic Broșteni, jandarmi, dar și pompieri, aceștia din urmă emițând și alerte locale pentru a preveni oamenii de prezența unui urs rănit.

“După tranchilizare, medicul veterinar i-a administrat antidotul, toți participanții s-au îndepărtat la o distanță sigură și s-au asigurat că ursoaica s-a trezit și s-a retras în pădure. Zona respectivă este monitorizată de colegii noștri câteva zile, pentru a se asigura că ursoaica nu va reveni în zonă”, au transmis reprezentanții Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, care au și filmat parțial operațiunea de salvare a ursoaicei prinsă în lațul metalic.

Prezența urșilor în zona Broșteni nu este una surprinzătoare, fiind o zonă cu numeroase exemplare și înainte de interdicția de vânare a acestora, care a dus la o explozie demografică, populația de urși înmulțindu-se îngrijorător de mult, în special pentru cei care locuiesc în zonele de munte ale județului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ursoaică prinsă într-un laț, eliberată în urma unei operațiuni dificile, la Broșteni.
 Vizualizări articol: 6661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ursoaică prinsă într-un laț, eliberată în urma unei operațiuni dificile, la Broșteni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei