Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2021 - Anul XXVI, nr. 170 (7782)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Merite deosebite

Rectorul USV, Valentin Popa, va deveni „Cetățean de onoare al Sucevei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Galeria oamenilor de seamă cărora li s-a atribuit titulatura de “Cetățean de onoare al Sucevei” va fi completată curând, probabil chiar din luna august, cu numele rectorului USV, Valentin Popa.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care va fi și inițiator al proiectului de hotărâre, pe care avea de gând să îl înainteze Consiliului Local de mai multă vreme, doar că nu avea și acceptul persoanei în cauză.

Edilul sucevean a dezvăluit intențiile sale în cadrul discuțiilor referitoare la acordarea acestui titlu onorific prorectorului USV, Mihai Dimian, propus atât pentru rezultatele sale profesionale, cât mai ales pentru implicarea în gestionarea pandemiei și spiritul civic de care dă dovadă.

“Apreciem și activitatea științifică a prorectorului Mihai Dimian, dar în primul rând vrem să îi aducem mulțumire, în numele comunității, pentru implicarea sa în gestionarea pandemiei, într-o perioadă critică pentru oraș, cu foarte multe necunoscute. Sunt total de acord să fie făcut Cetățean de onoare al Sucevei”, a precizat Ion Lungu, după ce a dat cuvântul inițiatoarei proiectului, consilierului local PMP Anca Gâtlan.

Cu această ocazie, edilul sucevean a dezvăluit și cine va fi următoarea personalitate care va fi “Cetățean de onoare al Sucevei”:

“Avem foarte mult respect pentru Universitate, cu care avem o colaborare foarte bună.  Nu ascund faptul că intenția mea este să îl facem cetățean de onoare și pe rectorul Valentin Popa, mai ales că în perioada următoare se va publica și Hotărârea de Guvern prin care se înființează Facultatea de medicină la Suceava. Rectorul USV de astăzi, ministru al Educației de altă dată, mai are un merit aparte – faptul că astăzi se face o grădiniță frumoasă la Ițcani i se datorează, el fiind cel care a aprobat proiectul. Am și avut o discuție cu el pe această temă, să nu afle din presă, a înțeles cum stau lucrurile și a fost de acord, iar eu mă bucur că în final va fi Cetățean de onoare al municipiului”.

Proiectul referitor la acordarea titulaturii onorifice prorectorului USV, Mihai Dimian, a fost aprobat în unanimitate, așa cum cel mai probabil va fi și în cazul rectorului USV, Valentin Popa.

Înmânarea diplomelor de “Cetățean de onoare al Sucevei” celor doi reprezentanți de seamă ai USV se va face într-un cadru festiv, posibil chiar la începutul anului universitar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul USV, Valentin Popa, va deveni „Cetățean de onoare al Sucevei”.
 Vizualizări articol: 1638 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Rectorul USV, Valentin Popa, va deveni „Cetățean de onoare al Sucevei”4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei