Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 135 (7747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Președinții Senatului și Consiliului Județean Suceava au discutat despre deblocarea legii turismului

Vineri, 11 Iunie 2021 (15:25:12)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Senatului României, Anca Dragu, și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, au discutat, vineri, despre deblocarea legii turismului. Anca Dragu a declarat, în cadrul unei conferință de presă, că a avut o discuție foarte bună și aplicată cu Gheorghe Flutur și cu prefectul județului Suceava, Iulian Cimpoeșu, una dintre temele abordate fiind cea a legii turismului.

„Este una dintre problemele pe care Suceava le vede ca prioritate pentru a fi deblocată. Legea turismului este undeva în Parlament și vom discuta aplicat despre această lege, pentru că zona are un potențial extraordinar în ceea ce privește turismul, mai ales agroturismul, dar și turismul acesta legat de obiectivele UNESCO. Aveți niște mănăstiri superbe care trebuie integrate în circuitele de turism”, a spus Anca Dragu. Ea a precizat că legea turismului urmează să fie discutată în Parlament, în comisiile de specialitate, urmând să fie organizate și discuții în teritoriu, cu autoritățile. „Nu avem în acest moment un calendar. Am pus subiectul pe agendă și urmează să discutăm. Cu atât mai mult cu cât urmează această vacanță parlamentară în care de fapt noi nu stăm acasă, numai că nu sunt ședințe de plen. Vom avea timp să discută toate detaliile despre legea turismului și să ne pregătim pentru toamnă cu legea pe masă”, a mai precizat președintele Senatorului.

Anca Dragu a adăugat că un alt subiect discutat a fost cel al descentralizării, în condițiile în care sunt foarte multe active care țin de nivel central dar care ar putea fi puse în valoare mult mai bine dacă ar fi administrate la nivel județean sau local. „De asemenea, am discutat și despre achizițiile publice. În toate prefecturile și primăriile, consiliile județene vizitate în această perioadă am discutat despre nevoia de flexibilizare a legii achizițiilor publice, astfel încât procedurile să fie mai rapide și mai simple. Altfel, proiecte importante de investiții se pierd pur și simplu undeva pe drum”, a precizat Anca Dragu.

Ea a adăugat că a mai discutat cu Gheorghe Flutur și despre criza forței de muncă cu care se confruntă județul Suceava. „Este o criză reală. Desigur avem două elemente aici. Pe o parte este evoluția demografică negativă, dar și plecarea multor cetățeni români în alte țări. Și atunci cred că este de datoria noastră să ne uităm cu foarte mare atenție la această problemă și să venim cu soluții pe termen scurt, mediate”, a precizat președintele Senatului. Anca Dragu a mai adăugat că în cadrul vizitei la Suceava a avut discuții și cu reprezentanți ai mediului de afaceri, ea aducând aprecieri antreprenorilor care în perioada pandemiei au reușit să-și păstreze angajații fără să facă disponibilizări. De precizat că în cadrul vizitei în județ, Anca Dragu a avut o întâlnire și cu conducerea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

În același timp, prezent în cadrul conferinței de presă, senatorul USR-PLUS de Suceava, Gheorghiță Mîndruță, a ținut să sublinieze faptul că atât în discuțiile de la universitate, cu mediul de afaceri, cât și în cele cu președintele CJ Suceava și prefectul județului s-a evidențiat o temă extrem de importantă, cea a dezvoltării infrastructurii. Gheorghiță Mîndruță a spus că modernizarea infrastructurii este definitorie pentru tot ceea ce înseamnă activitatea economică, turismul din județul Suceava. Mîndruță a spus că important este faptul că Autostrada A7 București – Suceava – Siret „este în calcul” și se lucrează la această investiție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Președinții Senatului și Consiliului Județean Suceava au discutat despre deblocarea legii turismului.
 Vizualizări articol: 856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Președinții Senatului și Consiliului Județean Suceava au discutat despre deblocarea legii turismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei