Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 135 (7747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur vrea ca judeţul Suceava să fie „un pod de legătură” în relaţiile României cu Polonia

Vineri, 11 Iunie 2021 (16:53:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a avut, vineri, o întrevedere cu Ambasadorul Poloniei în România, ES Maciej Lang, în cadrul căreia au fost stabilite mai multe direcţii de acţiune pentru colaborarea între judeţul Suceava şi Polonia. La întâlnire au mai fost prezenţi directorul Institutului Polonez, Natalia Mosor, consulul Republicii Polone în România, Jaroslaw Szkirpan, președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher, și Krzysztof Grabowski, reprezentant al mediului de afaceri polonez din România.

După ședință, Gheorghe Flutur a spus își dorește ca județul Suceava să fie un pod de legătură în relațiile dintre România și Polonia. „Asta deoarece cel mai mare grup al minorității poloneze din România este aici la noi, în județul Suceava”, a spus Flutur. El a adăugat că în cadrul întâlnirii i-a propus atât ambasadorului Maciej Lang, cât și omului de afaceri Krzysztof Grabowski, organizarea unei întâlniri, la Suceava, a Camerelor de Comerț și Industrie din România și Polonia. „Avem foarte multe oportunități de investiții aici în județul Suceava și vorbim în primul rând de cele două parcuri industriale, dar și alte avantaje. În același timp am discutat despre reluarea demersurilor pentru strategia Macroregiunii Carpatice la nivelul Europei. Ne dorim recunoaşterea acestei regiuni, dar și programe pentru Regiunea Carpaţilor, așa cum este Regiunea Alpilor”, a spus șeful administrației județene. El a precizat că în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre susținerea comună a coridorului de transport Nord-Sud, de la Marea Baltică la Marea Neagră, cu atât mai mult cu cât urmează să se construiască Autostrada A7, de la București până la Siret. „Această autostradă poate fi un magnet pentru investitorii străini”, a subliniat Gheorghe Flutur.

În același timp, el a precizat că a propus intensificarea întâlnirilor între județul Suceava şi regiuni din Ucraina și Polonia, pentru susținerea și promovarea de proiecte transfrontaliere colaborări turistice, schimburi culturale sau pentru promovarea civilizației huțule în cele trei ţări. Gheorghe Flutur a adăugat că un subiect important a fost cel al promovării turismului, în acest sens el propunând organizarea de info-tururi în județul Suceava pentru agenți și jurnaliști de turism din Polonia. Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a spus că au fost discutate și viitoare colaborări în domeniul învăţământului, având în vedre că Universitatea „Ștefan cel Mare” are parteneriate în Polonia, parteneriate la care Consiliul Județean își dorește să fie parte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea ca judeţul Suceava să fie „un pod de legătură” în relaţiile României cu Polonia.
 Vizualizări articol: 940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur vrea ca judeţul Suceava să fie „un pod de legătură” în relaţiile României cu Polonia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei