Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 iun 2021 - Anul XXVI, nr. 135 (7747)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pagube de 100.000 de lei în urma puternicului incendiu de la Berchișești

Vineri, 11 Iunie 2021 (17:14:38)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Puternicul incendiu izbucnit joi după-amiază la Berchișești a lăsat, din păcate, pagube mari în urmă, o familie rămânând fără mai nimic din agoniseala de-o viață. Prejudiciul este estimat la 100.000 de lei.

Familia lovită de nenorocire era deja într-o situație grea, o fată având o problemă delicată de sănătate, care necesită cheltuieli mari. Construcțiile apropiate și din lemn, precum și rafalele de vânt au contribuit la dezastru.

Alarma de incendiu s-a dat în jurul orei 15.30.

Proprietarul, Vasile Olar, era acasă, cu familia, dar chiar și așa focul nu a putut fi stopat în faza incipientă. Omul le-a relatat polițiștilor că a auzit zgomot puternic în partea din spate a unei anexe, iar imediat adăpostul de animale deja ardea. În adăpostul din lemn erau și furaje, astfel că focul s-a propagat imediat. 

Pompierii au făcut eforturi mari, atât cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cât și echipaje de pompieri voluntari de la Berchișești și de la Cornu Luncii. În total, s-a intervenit cu 11 autospeciale cu apă. Un sprijin important numeric a venit de la pompierii voluntari de la Cornu Luncii.  
Incendiul a mistuit casa de locuit, toate anexe gospodărești (depozit furaje, adăpost animale, magazie lemne și șopron), pe o suprafață de circa 800 metri pătrați, toate construite din lemn, acoperite cu tablă și azbociment, un motor monofazat, bunuri electrocasnice, mobilier, lemne etc.

În urma incendiului au pierit 2 porci și 40 de păsări.

Din cercetările pompierilor militari a rezultat că focul a izbucnit, cel mai probabil, prin efectul termic al curentului electric, de la un cablu conductor electric defect. 

Singurul aspect pozitiv este că în urma localizării incendiului de către pompieri alte case vecine, aflate aproape, nu au fost afectate.

După cum am arătat și în Monitorul de Suceava de vineri, oamenii din Berchișești au avut puterea de a vedea și o rază de speranță. Troița cu Mântuitorul, aflată în curtea gospodăriei, nu a fost afectată de flăcări. De asemenea, mai multe icoane din casa bătrânească nu erau aproape deloc atinse de foc deși s-au aflat în interior. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pagube de 100.000 de lei în urma puternicului incendiu de la Berchișești.
 Vizualizări articol: 1666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pagube de 100.000 de lei în urma puternicului incendiu de la Berchișești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei