Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 109 (7721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Incendiul de la ferma din Bosanci a pornit de la un balot de paie din exterior, aprins de o țigară

Miercuri, 12 Mai 2021 (15:05:09)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ancheta polițiștilor și a pompierilor cu privire la incendiu izbucnit marți după-amiază la o fermă de animale din Bosanci, incendiu în care au pierit, arși de vii, șase vaci și 26 de viței, arată că focul a izbucnit de la un balot de paie aflat în exterior, lângă saivan. Imaginile de pe camerele video au indicat că incendiul a izbucnit de lângă o remorcă cu paie, iar focul a pornit, după toate probabilitățile, de la o țigară aruncată de unul dintre cei care lucra pentru fermă, fără a realiza ce nenorocire se poate întâmpla. Un alt detaliu important este că focul a ars mocnit în jur de 40 de minute, însă nu a fost observat la timp.

Ferma îi aparține unui localnic de 28 de ani, Ovidiu Gavrilovici, primarul din Bosanci, Neculai Miron, fiind și el asociat în afacere, conform propriilor declarații.

Focul pornit la paiele de lângă saivan s-a extins la construcție și apoi în interior, în sectorul unde se aflau vitele. Porcii, oile și alte animale aflate în partea opusă a saivanului au putut fi scoase la timp.   

La faţa locului au intervenit cinci autospeciale din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava şi un echipaj de pompieri voluntari din localitatea Bosanci. După lichidarea incendiului au fost vizualizate imaginile din interiorul şi exteriorul saivanului. S-a putut observa că incendiul a pornit din exteriorul clădirii, de lângă o remorcă cu paie care a fost adusă la faţa locului cu circa 2 ore jumătate de doi angajați ai fermei.

Incendiul a ars mocnit circa 40 minute înainte de a se extinde la saivan. Un îngrijitor și un tractorist au lucrat în apropierea zonei de unde a pornit focul, însă din păcate nu au observat incendiul la timp.  Cei doi martori au dat declarații contradictorii și cu privire la fumat. Cel puțin unul din ei a fumat în zonă, a rezultat din cercetările polițiștilor.

Cât despre prejudiciu, valoarea bovinelor era în jur de 75.000 de lei, iar saivanul a fost evaluat la circa 20.000 euro,  fără ca vreun bun să fie asigurat.

Conform procedurilor, polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunea de „distrugerea din culpă”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul de la ferma din Bosanci a pornit de la un balot de paie din exterior, aprins de o țigară.
 Vizualizări articol: 1890 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Incendiul de la ferma din Bosanci a pornit de la un balot de paie din exterior, aprins de o țigară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei