Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 mai 2021 - Anul XXVI, nr. 109 (7721)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Voluntarii ATOS au participat la o „lecție de istorie - altfel”, la Cetatea de Scaun a Sucevei

Miercuri, 12 Mai 2021 (15:12:56)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Voluntarii Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), coordonați de pr. Justinian-Remus Cojocar, au avut parte de o zi minunată la Cetatea de Scaun a Sucevei. Duminică, 9 mai 2021, tinerii au participat la o „lecție de istorie - altfel”. Ei s-au bucurat să viziteze Expoziția „Stema Moldovei - Descoperiri arheologice aflate în colecțiile Muzeului Național al Bucovinei”, din interiorul Casei Custodelui. După o aventură prin Cetate, unde au avut de completat un chestionar, în urma descoperirii informațiilor de pe panourile de prezentare, tinerii au vizitat expoziția și „au făcut cunoștință cu stema Moldovei”. Voluntarii au aflat informații interesante despre evoluția reprezentării stemei din sec. al XIV-lea și până în sec. al XIX-lea și și-au îmbogățit cunoștințele din domeniul Heraldicii, care se ocupă cu studierea stemelor. „Stema Moldovei a fost descoperită de tineri suceveni în diferite reprezentări, pe diferite piese din piatră, plăci, discuri de teracotă, obiecte de metal, cahle și pe documente vechi medievale moldovenești. După <Lecția de 10> din iarnă, acum tinerii ATOS, mereu energici și dornici de învățătură, au adăugat la cultura lor generală cunoștințe istorice legate de frumoasa stemă a Moldovei. Din dragoste pentru stema Moldovei, amintim că ea este reprezentată astfel: un cap de bour, văzut din față, cu o stea între coarne și însoțit la dreapta de un soare, iar la stânga de o lună. Mulțumim Muzeului Național al Bucovinei pentru tot sprijinul acordat și muzeografilor care ne-au fost ghizi”, au transmis reprezentanții Asociației Tinerilor Ortodocși Suceveni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Voluntarii ATOS au participat la o „lecție de istorie - altfel”, la Cetatea de Scaun a Sucevei.
 Vizualizări articol: 1014 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Voluntarii ATOS au participat la o „lecție de istorie - altfel”, la Cetatea de Scaun a Sucevei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei