Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 71 (7683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanțare prin Granturile SEE - Mecanismul Financiar 2014-2021, la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret

Vineri, 26 Martie 2021 (12:39:37)

Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret, în calitate de promotor, implementează începând cu data de 1 martie 2021 proiectul cu titlul „Îmbunătățirea stagiilor de practică în domeniul mecanic auto - IMPAS". Proiectul se va derula pe parcursul a 12 luni, până la data de 28.02.2022. Acest proiect se derulează în parteneriat cu agentul economic Service AutoVIV din Vicovu de Sus, unde elevii noştri desfăşoară stagiile de pregatire practică. Implementarea proiectului are la bază contractul de finanțare nr: 2019-EY-PCVET-0005 pentru proiecte în domeniul Învățământului Profesional și Tehnic, finanțat prin Granturile SEE - Mecanismul Financiar 2014-2021, încheiat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.

  Acest proiect s-a conturat din necesitatea revigorării învățământului profesional și tehnic siretean. Obiectivul principal este de îmbunătățire a stagiilor de practică pentru calificarea mecanic auto în scopul pregătirii forței de muncă conform standardelor de pregătire profesională pentru a spori oportunitățile de angajare a absolvenților de la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret. Proiectul cuprinde o vizită de studiu în Portugalia. Un număr de nouă persoane vor participa la vizita de studiu. Gazda vizitei de lucru este Centru de formare  Braga Mob din Portugalia și Escola Profissional de BragaDin grupul ţintă fac parte  managerul unităţii, un  profesor de limba engleză din şcoala noastră, patru cadre didactice din învățământul profesional de specialitate. Din partea agentului economic vor fi trei persoane, una din partea conducerii unităţii şi două tutori de practică. Programul vizitei  oferă  o experiență internațională prin vizitarea companiilor și instituțiilor locale în domeniu, capabile să ofere participanților exemple de bune practici pentru pregătirea practică a elevilor în domeniul mecanic auto. Participanții vor efectua vizite la instituțiile locale din domeniile mecanică auto, 3 companii și 3 școli VET, cu scopul de a-și îmbunătăți competențele profesionale prin observarea activităților de lucru la fața locului și schimbul de bune practici cu profesioniștii locali. În implementarea acestui proiect vor fi implicați elevii unei semigrupe dintr-o clasă a X-a a învățământului profesional, calificarea mecanic auto (12 elevi) și o semigrupă dintr-o clasă a XI-a învățământului profesional, calificarea mecanic auto (13 elevi).  În urma desfășurări activităților propuse, se vor elabora acorduri de formare și acorduri de parteneriat ca rezultate ale acestui proiect. Acordurile de formare vor fi folosite pe parcursul stagiilor de practică și vor cuprinde sarcini clare pe zile pentru tot parcursul intruirii practice. Astfel se va putea crește calitatea actului de instruire practică pe parcursul stagiilor. Vom putea realizare pentru elevii noştri un mod cât mai atractiv de formare profesională în domeniul mecanic pentru calificarea mecanic auto, ştiind că acest domeniu este deosebit de dinamic ca progres tehnic şi tehnologic, ceea ce presupune o  forţă de muncă competentă. Valoarea proiectului este de 26.040 de euro. Prin implementarea acestuiproiect ne propunem îmbunătățirea colaborării cu agenții economici pentru a mări oferta stagiilor de practică, precum  și îmbunătățirea metodelor de organizare și desfășurare a stagiilor de pregătire practică. Ne dorim ca învăţarea prin practică la locul de muncă să fie o prioritate pentru elevi, cât si pentru pentru agenții economici parteneri.

Prof. Aspazia Olar

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finanțare prin Granturile SEE - Mecanismul Financiar 2014-2021, la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Finanțare prin Granturile SEE - Mecanismul Financiar 2014-2021, la Colegiul Tehnic „Lațcu Vodă” Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei