Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Lungu a “răbufnit” vizavi de discuțiile privind carantinarea Timișoarei

Miercuri, 10 Martie 2021 (18:53:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu, s-a arătat siderat de reacțiile apărute la nivel național în privința deciziei de carantinare a Timișoarei pentru două săptămâni, în condițiile în care atunci când, la începutul pandemiei, Suceava a fost într-o situație similară, toți se opuneau ridicării carantinei, chiar de incidența cazurilor era foarte scăzută.

Edilul sucevean a transmis miercuri un nou îndemn la respectarea măsurilor de siguranță pentru limitarea răspândirii coronavirusului, amintind de starea de alertă existentă la nivel național, din cauza valului trei care se anunță, din cauza noilor tulpini de coronavirus - britanice, africane sau braziliene.

„Să purtăm mască în primul rând, să respectăm distanța fizică și regulile legate de igiena personală. În nici un caz nu vrem să ajungem din nou în scenariul roșu!”, a spus Ion Lungu, care a pomenit de discuțiile aprinse  apărute la nivel național „referitor la orașele care sunt în scenariul roșu, ca să nu mai spunem de un oraș care a intrat două săptămâni în carantină”.

Edilul sucevean a “răbufnit” în această privință, amintind faptul că “anul trecut municipiul reședință de județ a stat șase săptămâni în carantină, iar atunci când s-a luat decizia de încetare, ne contestau așa-zișii formatori de opinie de la București, că am ieșit prea repede de sub restricțiile impuse.

Și iată acum câte discuții și cât caz se face pentru că a intrat un oraș două săptămâni în carantină… Noi aici putem fi un exemplu de bune practici, am ieșit din carantină cu forțe proprii și reamintesc faptul că municipiul Suceava a avut o rată de infectare de 9,87 la mia de locuitori în data de 5 aprilie 2020, iar în 13 mai, atunci când s-a luat decizia de încetare a carantinei, aveam 1,81 la mia de locuitori. Ca atare, le mulțumesc sucevenilor, încă o dată, pentru disciplina de care au dat dovadă în acea perioadă grea”.

Timișoara și patru localități învecinate au intrat în carantină, începând de luni, 8 martie, după ce rata de infectare a trecut de 7 la mia de locuitori. În alte localități din Timiș rata de infectare a ajuns chiar și la 13,80 la mia de locuitori, cum este cazul pentru Mănăștiur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu a “răbufnit” vizavi de discuțiile privind carantinarea Timișoarei.
 Vizualizări articol: 3061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ion Lungu a “răbufnit” vizavi de discuțiile privind carantinarea Timișoarei3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei