Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tehnici noi de tratament al calculilor biliari și al accidentului vascular cerebral, la Spitalul de Urgență Suceava

Miercuri, 10 Martie 2021 (17:09:08)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a început utilizarea unor noi tehnici minim invazive în tratarea calculilor biliari și a accidentului vascular cerebral. Managerul unității medicale, dr. Alexandru Calancea, a informat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că este vorba despre o procedură endoscopică intervetională complexă, numită Colangio Pancreatografie Retrogradă Endoscopică (ERCP), care se adresează tratamentului minim-invaziv al afecţiunilor căilor biliare si/sau pancreatice, „o alternativă modernă la intervenţiile chirurgicale clasice la nivelul căilor biliare principale, ce permite extragerea calculilor de la nivelul căilor biliare și/sau montarea de stenturi de plastic sau metalice la acest nivel, cu riscuri minime faţă de intervenţia chirurgicală clasică”. Dr. Calancea a subliniat că recuperarea post-procedură este de scurtă durată și că până la această dată în spital au beneficiat de ERCP 18 pacienţi, cu vârsta cuprinsă între 33 şi 94 ani.

În ceea ce privește accidentul vascular cerebral (AVC),

tratamentul modern poate fi aplicat dacă pacientul se prezintă în primele 4 ore de la debut. „În acest caz, echipa multidisciplinară aplică metode complete de tratament pentru AVC, situaţie ce presupune o decizie riguroasă asupra oportunităţii metodei minim invazive. Trombectomia mecanică este o procedură efectuată endovascular, constând în înlăturarea mecanică  -extragerea cheagului care obturează vasul afectat în urma unui AVC. Trombectomia mecanică este unica șansă a pacienţilor la care tromboliza, adică dizolvarea cu medicaţie, este contraindicată, dar și în cazul ocluziei de vas mare, în care combinaţia tromboliză și trombectomie are șanse crescute de succes terapeutic”, a arătat dr. Calancea. Până acum, echipa medicală, formată din medicii neurologi și medicii radiologi intervenționiști, a realizat cinci intervenții de acest gen.

Deşi costul intervenţiei este ridicat, între 5.000-10.000 euro, în funcţie de complexitatea cazului, pentru moment a fost suportat din bugetul spitalului și există

premisele includerii în programul naţional de STROKE (AP-AVC). „Justificarea este dată de şansa la o calitate a vieţii crescute post -AVC şi o reinserţie rapidă în societate. Investiţiile realizate în cadrul spitalului şi resursa umană proactivă oferă pacienţiilor posibilitatea de a se trata la standardele de calitate şi performanţă a ceea ce înseamnă medicina modernă de astăzi”, a mai spus dr. Alexandru Calancea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tehnici noi de tratament al calculilor biliari și al accidentului vascular cerebral, la Spitalul de Urgență Suceava.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tehnici noi de tratament al calculilor biliari și al accidentului vascular cerebral, la Spitalul de Urgență Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei