Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliție

Dosar penal pentru femeia care a abandonat într-un sac patru pui de câine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Polițiștii au continuat cercetările în cazul celor patru pui de câine din rasa ciobănesc care au fost abandonați într-un sac de rafie la poarta sediului în care funcționează Asociația ”Casa lui Patrocle” din Măriței, comuna Dărmănești. În baza imaginilor video, femeia a putut fi identificată, cum de altfel au anunțat cei de la asociație încă de la început. Este vorba de o localnică în vârstă de 40 de ani, care a declarat că a găsit în apropierea locuinței sale o cățea care a fătat patru pui, iar în seara zilei de 4 martie i-a pus într-un sac de rafie și cu autoturismul proprietate i-a transportat și abandonat în curtea Asociației ”Casa lui Patrocle”. Din cauza hipotermiei ori a impactului cu solul în urma aruncării sacului, unul dintre pui a murit. Ceilalți trei pui au fost salvați (foto).

Polițiștii au anunțat că au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „rănirea sau schingiuirea animalelor”. Femeia fusese sancționată inițial doar cu sancțiune contravențională constând în avertisment.

Inițial, cei de la asociație au fost deranjați și revoltați de faptul că poliția i-a aplicat femeii doar un avertisment.

Asociația ”Casa lui Patrocle” s-a implicat foarte serios în acest caz, punându-le la dispoziție polițiștilor toate datele de care aveau nevoie.

”Abandon executat fix în ograda noastră! Și exact sub camerele de supraveghere! Au avut înregistrarea, ba le-am sugerat și cine este autoarea, le-am explicat chiar și unde anume se încadrează fapta din punct de vedere legal! Le-am ușurat munca! Pe românește le-am făcut <neoficial> noi ancheta! Ca să aflăm cu stupoare că tot ceea ce-au făcut este să aplice un avertisment, atât. Nici măcar o amendă minimă - așa măcar de bun-simț. Și din respect pentru munca noastră! De parcă ar fi plătit amenda din buzunarele lor!

Faptul că s-a aplicat un avertisment în fața unei infracțiuni și a unei fapte penale este un mod exemplar de a încuraja abandonul. Moment în care ne plângem că toată țărișoara asta este plină de pui și de câini abandonați. 99% dintre abandonurile din România nu se pot proba, nici pedepsi. Iar acum când am avut toate argumentele servite pe tavă, ne-am luat un ignore elegant”, se arătau nemulțumiți cei de la asociație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dosar penal pentru femeia care a abandonat într-un sac patru pui de câine.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dosar penal pentru femeia care a abandonat într-un sac patru pui de câine0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei