Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Închisoare cu suspendare pentru un polițist care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava au dat sentința finală în cazul unui accident mortal pe trecerea de pietoni, în care victimă a fost o fetiță în vârstă de 12 ani, iar inculpat un polițist aflat în timpul liber, dar care fusese chemat la serviciu, pentru o problemă urgentă.

Agentul principal Andrei Ignat, din Fălticeni, încadrat la Postul de Poliție Moara la vremea accidentului, a fost condamnat definitiv la pedeapsa de 1 an și 4 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată sub supraveghere, cu un termen de încercare de 2 ani. Cu privire la latura penală, decizia primei instanțe – Judecătoria Fălticeni, nu a fost modificată.

Cu privire la latura civilă, daunele morale au fost diminuate. De exemplu, pentru frații fetiței moarte în accident daunele au fost diminuate de la 100.000 de lei, la 50.000 de lei.

 

Fetița traversa regulamentar

Accidentul s-a petrecut la finele anului 2017, în a doua zi de Crăciun. În jurul orei 9.25 dimineaţă, în timp ce conducea un autoturism Opel pe strada Sucevei din municipiul Fălticeni, pe banda a II-a de deplasare, agentul principal Andrei Ignat, din Fălticeni, încadrat la Postul de Poliție Moara, a surprins şi accidentat o fetiţă de 12 ani, care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni amenajată prin indicatoare şi marcaje. Fetița traversa din partea stângă spre dreapta faţă de deplasarea maşinii. Din păcate, impactul violent i-a fost fatal fetiței.

Poliţistul avea alcoolemie 0.

Andrei Ignat este din Fălticeni şi lucra la Postul de Poliţie Moara, având gradul de agent principal.

 

Polițistul a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, respins însă de judecători

Sentința din acest caz a venit destul de târziu în condițiile în care polițistul-inculpat a încheiat inițial un acord de recunoaștere a vinovăției cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni, prin care urma să scape cu o pedeapsă de 2 ani de închisoare, suspendată sub supraveghere. Judecătorii de la Fălticeni și apoi cei de la Curtea de Apel Suceava au respins însă acest acord de recunoaștere a vinovăției, astfel că dosarul a fost retrimis la un procuror, în vederea continuării urmăririi penale, care s-a soldat ulterior cu trimiterea în judecată a polițistului pentru ucidere din culpă. Se poate observa că până la urmă pedeapsa stabilită nu diferă prea mult de ce prevederea acordul de recunoaștere a vinovăției.

 

Chemat de urgență la serviciu

În ziua accidentului polițistul era în timpul liber, acasă, la Fălticeni, dar a fost sunat şi chemat de urgenţă la serviciu, adică la Secţia Moara, pentru a face parte din echipa operativă, la un eveniment important. Pornit în drum spre Suceava, agentul a provocat cumplitul accident. 

Din păcate, șoferul nu a dat dovadă de conduita preventivă necesară la apropierea de un loc marcat și nu a mai apucat să frâneze.

Fetița era elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza" din municipiul Fălticeni, iar impactul a fost mult prea puternic pentru a supraviețui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Închisoare cu suspendare pentru un polițist care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni.
 Vizualizări articol: 1722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.05/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 22 voturi
Închisoare cu suspendare pentru un polițist care a accidentat mortal o fetiță pe trecerea de pietoni1.0522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei