Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

5 ani de închisoare pentru un afacerist judecat pentru evaziune de jumătate de milion de euro

Miercuri, 10 Martie 2021 (19:39:00)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care a avut o firmă înregistrată la Bosanci, Ferdinand Stănescu, trimis în judecată pentru infracțiunile de evaziune fiscală și spălare de bani, a fost condamnat de Tribunalul Suceava, miercuri, 10 martie, la o pedeapsă de 5 ani de închisoare. Deși prejudiciul calculat este de aproape 2,5 milioane de lei, procurorii nu au putut, pe perioada urmăririi penale, să dispună sechestru asigurător pe nici un bun mobil sau imobil al acestuia. Asta pentru că la momentul începerii anchetei împotriva sa bărbatul nu a mai avut nimic pe numele său.

Conform deciziei Tribunalului Suceava, acesta ar trebui să achite prejudiciul de aproape 2,5 milioane de lei. Sentința Tribunalului Suceava nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. 

Afaceri grele, neînregistrate contabil, în 2010 și 2011

 

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunal au arătat că activitatea infracțională a început încă din 2010. Ferdinand Stănescu avea la acea vreme o societate prin care a făcut tot soiul de achiziții.

„A efectuat mai multe achiziții intracomunitare și interne de mărfuri, nefiind înregistrate în evidența contabilă veniturile realizate, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venit și a TVA”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

Pe lângă achizițiile nefiscalizate, în perioada 2010-2011, Ferdinand Stănescu a efectuat și livrări de mari cantități de marfă.

„A livrat mărfuri către diverși parteneri de afaceri din țară, operațiuni comerciale pe care nu le-a înregistrat în evidența contabilă și nu le-a declarat organelor fiscale.  Astfel, se reține că inculpatul a omis să înregistreze în evidența contabilă și să declare organelor fiscale livrări în sumă totală de 111.600 lei", se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Grosul prejudiciului avea să fie creat în prima parte a anului 2011, prin evidențierea contabilă a unor operațiuni fictive de achiziție de mărfuri de la diferite societăți din țară. Prin înregistrarea de cheltuieli fictive care au disimulat realitatea, s-au majorat în mod artificial cheltuielile societății, având ca efect fiscal și diminuarea în continuare a impozitelor și taxelor aferente, datorate la bugetul de stat, au explicat anchetatorii. 

După ancheta financiară minuțioasă realizată în acest dosar a rezultat că prin omisiunea evidențierii în actele contabile sau în alte documente legale a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate  a fost cauzat un prejudiciu total de 2.485.492 de lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

 A doua infracțiune, cea de spălare de bani, face referire la încercarea de pierdere a urmei banilor proveniți din evaziune.

Până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată, inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 5 ani de închisoare pentru un afacerist judecat pentru evaziune de jumătate de milion de euro.
 Vizualizări articol: 3894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 ani de închisoare pentru un afacerist judecat pentru evaziune de jumătate de milion de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei