Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2021 - Anul XXVI, nr. 57 (7669)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Primele măsuri

Sistemul de alarmă la incendii din Palatul Administrativ, sigilat de poliție. Dosar penal pentru distrugere

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Toată instalația de detectare și semnalizare a incendiilor din clădirea Palatului Administrativ a fost sigilată de polițiștii de la Serviciul Criminalistic din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Suceava.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” Suceava, lt. Alin Găleată, a confirmat informația și a declarat că instalația va face obiectul unei expertize autorizate, „care va arăta funcționarea acesteia pe etape și integrat”. Instalația de semnalizare este formată dintr-o parte centrală, un fel de panou de comandă, care era amplasat la parterul clădirii, și de senzorii de fum. Reprezentanții ISU Suceava au declarat că sâmbătă, în ziua în care un puternic incendiu a afectat podul, mansarda și etajul doi al Palatului Administrativ, instalația de detectare și semnalizare a incendiilor nu a funcționat. Expertiza și ancheta în curs vor arăta dacă instalația era defectă sau pur și simplu a fost scoasă cu inconștiență din funcțiune pentru ca în unele birouri să se poată fuma.

Din datele preliminare oferite de comisia care verifică circumstanțele producerii incendiului reiese că focul a pornit de la un cablu, la limita dintre pod și mansardă, în zona unei băi de la mansardă. Imaginile de după incendiu susțin ipoteza că focul a pornit dinspre pod spre mansardă. Pereții, mobilierul din lemn și echipamentele sunt aproape neafectate de foc, în timp ce planșeul este practic distrus. În pod flacăra a găsit atât lemn, cât și oxigen și efect de coș, care a propagat-o.

Precizăm că în cauză a fost deschis un dosar penal in rem, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava. Cel puțin în primă fază cercetările se fac pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere din culpă. Pe parcursul cercetărilor, în funcție de ce va rezulta, ancheta s-ar putea îndrepta și spre cei responsabili de faptul că sistemul de alarmare nu a funcționat, iar nici un senzor nu a detectat incendiul care deja ieșise prin acoperiș. Faptul că alarma nu s-a dat la timp a dus practic la dezastrul care a urmat. O persoană care era în exteriorul clădirii, lucrând la spații verzi, undeva în zona fostului restaurant Gloria, a sunat prima la 112 și a anunțat că din acoperișul clădirii ies flăcări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sistemul de alarmă la incendii din Palatul Administrativ, sigilat de poliție. Dosar penal pentru distrugere.
 Vizualizări articol: 5271 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sistemul de alarmă la incendii din Palatul Administrativ, sigilat de poliție. Dosar penal pentru distrugere5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei