Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2020 - Anul XXV, nr. 274 (7579)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ISU despre incendiul de joi noapte – extinderea a fost cauzată de anunțarea târzie și de dispunerea construcțiilor

Vineri, 20 Noiembrie 2020 (10:25:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a venit cu detalii referitoare la intervenția din noaptea de joi spre vineri de la incendiul de proporții de la Valea Moldovei, care a distrus trei case și multe anexe. Pompierii militari de la subunitățile din Gura Humorului, Suceava, Fălticeni și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență ale comunelor Cornu Luncii, Capu Câmpului, Baia și Valea Moldovei, au intervenit la fața locului cu 11 autospeciale și o ambulanță SMURD la fața locului.

La sosirea echipajelor, la gospodăria de unde a izbucnit incendiul ardeau acoperișul casei de locuit și al centralei termice, precum și o parte din anexele gospodărești, toate construcții corp comun, majoritare din lemn.

”Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor provenite din coșul de fum deteriorat, care au aprins acoperișul centralei termice și celelalte construcții din gospodărie. În același timp, flăcările s-au extins și la construcțiile din două gospodării învecinate, care aveau un singur proprietar. Extinderea incendiului a fost cauzată de observarea și anunțarea târzie a evenimentului, dar și de dispunerea construcțiilor foarte apropiate una de cealaltă, multe dintre acestea fiind corpuri comune, construite din lemn”, se arată într-un comunicat al pompierilor militari suceveni.

La prima gospodărie, au ars acoperișul casei de locuit și al centralei termice pe o suprafață de aproximativ 100 mp, adăpostul de animale și alte magazii pe 120 mp, toate construcții corp comun. Au fost salvate restul casei de locuit și alte construcții anexe cu o suprafață de aproximativ 70 mp, cu bunurile aferente. La al doilea proprietar, care deținea gospodăriile învecinate, au fost afectate două dintre cele patru case de locuit (acoperișul unei case pe aproximativ 100 mp și acoperișul de la a doua casă afectată, pe 140 mp). Au mai ars anexe gospodărești, construcții corp comun, Aici, au fost salvate celelalte două case de locuit, circa 5 metri cubi lemn de foc, 2 tone de cereale și o bovină.

Intervenția a fost prelungită din cauza acțiunilor de îndepărtare a elementelor de construcție afectate de foc, sub care se mai aflau focare ascunse. În sprijinul misiunii pompierilor, au intervenit cetățeni din localitate, care cu ajutorul unor utilaje au înlesnit aceste operațiuni. Operațiunea a fost încheiată la ora 4.00 dimineață

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ISU despre incendiul de joi noapte – extinderea a fost cauzată de anunțarea târzie și de dispunerea construcțiilor.
 Vizualizări articol: 1814 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ISU despre incendiul de joi noapte – extinderea a fost cauzată de anunțarea târzie și de dispunerea construcțiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei