Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare Covid la domiciliu, efectuată de echipajele de pe ambulanțe

Joi, 3 Septembrie 2020 (15:54:03)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creșterea numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 a dus la adaptarea protocolului de testare, de către Ministerul Sănătății, în sensul că anumite categorii de persoane care prezintă simptome de Covid-19 vor fi testate acasă, de echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță.

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat, joi, că DSP are în stoc kit-urile de testare, trebuie doar ca Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) să-și instruiască personalul pentru activitatea de prelevare a probelor pentru testarea Covid-19.

Potrivit Gabrielei Băncilă, probele recoltate de echipajele medicale ale SAJ vor fi preluate de DSP și trimise la laboratoarele care efectuează testarea. Ea a arătat că pot fi testate la domiciliu persoanele simptomatice identificate de personalul medical de la SAJ, persoanele simptomatice aflate în izolare la domiciliu, gravide simptomatice și persoane incluse în recomandările de prioritizare a testării pentru Covid-19 (dializați, pacienți oncologici, persoane care urmează să efectueze transplant de organe etc), care nu se pot deplasa la centrele de recoltare, cu excepția contacților simptomatici din focare și cazurilor confirmate, la care recoltarea probelor va fi efectuată de reprezentanții DSP.

Pentru ultima categorie recoltarea probelor se face pe baza listelor furnizate de DSP, iar pentru cei identificați de personalul medical din prespital, pe baza unui protocol de colaborare încheiat între SAJ și DSP.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al SAJ Suceava, dr. Adrian Săraru, a afirmat că toate echipajele de pe ambulanțe vor fi instruite pentru activitatea de recoltare a probelor și vor fi dotate cu kit-uri pentru testarea Covid la domiciliu.

Activitatea va deveni operațională în cel mai scurt timp, probabil în câteva zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Testare Covid la domiciliu, efectuată de echipajele de pe ambulanțe.
 Vizualizări articol: 2212 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Testare Covid la domiciliu, efectuată de echipajele de pe ambulanțe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei