Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

43 de cazuri noi de Covid-19 în județul Suceava, dintre care 34 s-au internat în spital

Joi, 3 Septembrie 2020 (13:42:19)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Județul Suceava a raportat, joi, 43 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile noi, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, un număr de 13 pacienți au fost reconfirmați pozitiv, în județul Suceava. Numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 44.626, în ultimele 24 de ore fiind testate 440 de persoane.

Dintre persoanele nou diagnosticate cu Covid-19, în județ, în ultimele 24 de ore au fost internate 34 persoane, în același interval de timp fiind externate 30 persoane declarate vindecate, conform informării de presă transmisă de Prefectura Suceava.

Din totalul celor 537 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 152 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 99 pacienți sunt în zona tampon și 286 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid). Din cei 152 de pacienți diagnosticați Covid- 19, 104 pacienți prezintă forme medii ale bolii, 39 forme ușoare, iar 9 pacienți cu forme grave sunt internați în secția ATI, dintre care doi sunt ventilați mecanic.

 

Spitalul Suceava dispune de 180 de flacoane de Remdesivir

 

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 354 de paturi libere, din care 36 pentru pacienți Covid-19, 211 în sectorul Non-Covid și 107 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți non- Covid, 6 paturi pentru pacienti Covid-19 și 28 de ventilatoare, din care 8 pentru pacienți Covid-19.

De asemenea, spitalul dispune la acest moment de 180 de flacoane de Remdesivir, medicament antiviral care se administrează pacienților cu forme severe de boală, cantitate care ar fi suficientă pentru următoarele două săptămâni. Pacienții cu forme medii și ușoare de boală sunt tratați cu Plaquenil, Kaletra, Dexametazonă, Fraxiparine, Clexane, vitamine și medicație simptomatică, terapia fiind adaptată pentru forma de boală a fiecărui pacient, potrivit medicului-șef al secției Boli Infecțioase din Spitalul de Urgență Suceava, dr. Monica Terteliu.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 80 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

În carantină sunt 416 persoane care au intrat în contact direct cu persoane confirmate cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și persoane care au venit din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 135 de persoane diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.      

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ-teritoriale, din cele 114 unități administrativ-teritoriale, 37 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 21 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 8 au sub zece cazuri în evoluție, iar 8 au peste zece cazuri în evoluție.

Joi, 3 septembrie, în județul Suceava sunt 386 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La această dată, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 4.495 de persoane declarate vindecate. De la începutul pandemiei și până în prezent, în județul Suceava au fost confirmate 5.417 cazuri de Covid-19.

În ceea ce privește acțiunile poliției în context Covid, în ziua de 2 septembrie au fost verificate 377 de persoane și 75 de societăți  comerciale și au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform Legii 55/2020.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 43 de cazuri noi de Covid-19 în județul Suceava, dintre care 34 s-au internat în spital.
 Vizualizări articol: 1726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
43 de cazuri noi de Covid-19 în județul Suceava, dintre care 34 s-au internat în spital5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei