Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 sep 2020 - Anul XXV, nr. 207 (7512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

„Armonii de toamnă”, expoziţia de grup a profesorilor de artă plastică din judeţul Suceava

Joi, 3 Septembrie 2020 (13:22:49)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava s-a deschis expoziția „Armonii de toamnă”, expoziţia de grup a profesorilor de artă plastică din judeţul Suceava. Conceptul expozițional „Armonii de toamnă” reprezintă o împletire armonioasă dintre pictură și grafică.Expoziția poate fi vizitată până pe 21 septembrie. Vizitatorii au posibilitatea ca timp de câteva săptămâni să vadă la Galeria de Artă „Ion Irimescu” creaţiile dascălilor de  arte plastice/arte vizuale, intrarea la eveniment fiind liberă.După cum ne-a spus inspectorul școlar pentru arte, prof. Loredana Ceică, acest eveniment artistic urmăreşte promovarea şi susţinerea cadrelor didactice cu activitate în domeniul artelor vizuale, fiind dovada preocupărilor artistice de dată recentă a profesorilor de arte plastice / arte vizuale din județ.

 

 Expozanți

 

Tematica expoziției este variată (naturi statice, compoziții, peisaje, portrete). Pe simezele Galeriei de Artă „Ion Irimescu” expun artiştii Cătălin Alexandru Chifan, Oana Chilariu Moruz, Ana Maria Ovadiuc AMO, Sergiu Grapa, Chinchișan Oana Adriana, Agape Alin Constantin, Ceica Loredana Mihaela, Ujeniuc Laura, Drăgoi Ancuța Monica, Paveliuc Florența, Horobeț Răzvan, Ducra Ioana, Dimitrie Roman, Niță Iulia, Mera Simona, Florin Batîr Rusu, Zalețchi Georgiana, Adrian Grosari, Horodinca Loredana. „Fiind absolvenți ai universităților de artă (artiști profesioniști) și dascăli, aceștia expun din dorința de a fi un exemplu pentru elevii cărora le predau”, a mai completat inspectorul școlar pentru arte Loredana Ceică, care a înființat grupul „Dascăl și artist”, ce are drept scop promovarea artiștilor plastici contemporani, prin organizarea unor proiecte culturale care expun publicului noi forme de exprimare artistică, abordări inovatoare ale artei moderne, precum și ale unor valori deja consacrate.

 

 „Dascăl și artist”

 

Gruparea „Dascăl și artist” implementează proiecte în domeniul artelor vizuale, muzicii, dar și proiecte educaționale destinate tuturor grupelor de vârstă. Profesorii de arte și-au propus să acționeze, prin forme și modalități specifice pentru promovarea și protecția artelor plastice: să organizeze expoziții în diverse galerii de artă, precum și activități specifice pentru a face cunoscute în țară și străinătate lucrările de artă plastică; să promoveze evenimentele artistice prin producție editorială (albume de artă, cataloage, broșuri), înregistrări video, târguri, simpozioane etc.; să editeze publicații de specialitate și informare în domeniul artelor plastice; să sprijine activitatea și acțiunile de debut ale tinerilor absolvenți ai instituțiilor de învățământ din domeniul artistic; să participe la tabere de creație și activități conexe; să creeze o bază de date și un sistem informațional accesibil membrilor grupului, atotcuprinzător pentru domeniul artelor vizuale; să încheie parteneriate – acorduri de cooperare, cu structuri similare din ţară, din străinătate și cu instituții publice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Armonii de toamnă”, expoziţia de grup a profesorilor de artă plastică din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Armonii de toamnă”, expoziţia de grup a profesorilor de artă plastică din judeţul Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei