Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dan Cușnir a identificat locurile pentru 10 parcări supraterane, pe care vrea să le înceapă simultan

Miercuri, 26 August 2020 (15:32:14)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei, Dan Ioan Cușnir, spune că a identificat locurile pentru construcția a zece parcări supraterane în municipiul reședință de județ. Dan Cușnir a spus că parcările moderne sunt esențiale pentru un trai mai bun, iar parcările supraetajate de reședință vor elibera trotuarele și spațiile verzi invadate de mașini. Cușnir a precizat că astfel trotuarele și spațiile verzi vor redeveni ale oamenilor din Suceava pentru că, în viziunea social-democraților, „omul este mai important decât mașina”.

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a spus că a identificat zece locuri favorabile, în zone strategice, respectiv câte două în Obcini, George Enescu, Zamca și Burdujeni și câte unul în Areni și în zona centrală. Cușnir a spus că are ambiții mari, dorind că înceapă și să finalizeze în același timp cele 10 parcări supraetajate.

„Proiectanții vor stabili varianta optimă din punct de vedere al numărului de etaje și al tipului de acoperiș, cu panouri solare sau cu spații de recreere. Arhitecții vor stabili varianta optimă din punct de vedere al urbanismului și al arhitecturii, iar aparatul de specialitate din primărie va stabili varianta cea mai eficientă pentru finanțare”, a explicat candidatul PSD. El a arătat că Primăria Suceava nu a depus nici un proiect european pentru astfel de investiții în cadrul Programului Operațional Regional Axa prioritară 4 sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Obiectiv specific 4.1. Cușnir a precizat că Brașovul și Clujul au depus astfel de proiecte, participarea proprie din bugetul local fiind de doar 2%. „De exemplu, dintr-un proiect de 20 milioane de euro Primăria Suceava ar fi avut de achitat doar 400.000 euro. Pentru mine Suceava înseamnă acasă și nu voi tolera așa ceva. Măsuri similare vor fi și în exercițiul bugetar 2012-2027 și vom accesa absolut toate formele de finanțare externă pentru a elimina coșmarul parcărilor din viață de zi cu zi a sucevenilor. Iar proiectele europene vor crește calitatea vieții sucevenilor”, a declarat Dan Ioan Cușnir.

El consideră că timp de 16 ani actualul primar i-a mințit pe suceveni spunând că nu sunt bani pentru parcări supraetajate și că sucevenii sunt reticenţi la astfel de investiții. „Un investitor privat a demontat în câteva luni neputința actualei administrații locale și a construit în zona Tătărași o parcare supraetajată cu acoperiș verde: loc de joacă pentru copii, teren de sport pentru tineri și zonă de recreere pentru vârstnici. La fel vom face și noi. Împreună vom face din Suceava un oraș de succes. Noi, nu eu”, a spus Cușnir. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a ținut să adauge că aici nu este vorba despre „lupta dintre Cușnir și Lungu”, dintre PSD și PNL, ci este vorba despre lupta dintre nou și vechi, dintre energie și oboseală, dintre viziune și neputință. „După 16 ani de neputință, este timpul să spunem <Destul!> E timpul pentru parcări moderne în Suceava! E timpul să creștem calitatea vieții sucevenilor”, a încheiat Dan Ioan Cușnir.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dan Cușnir a identificat locurile pentru 10 parcări supraterane, pe care vrea să le înceapă simultan.
 Vizualizări articol: 1380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dan Cușnir a identificat locurile pentru 10 parcări supraterane, pe care vrea să le înceapă simultan0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei