Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

500.000 de măști, necesare lunar, pentru elevi și profesori, în municipiul Suceava

Miercuri, 26 August 2020 (17:33:50)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Începerea anului școlar, pe 14 septembrie, ridică numeroase probleme din cauza pandemiei de coronavirus și a măsurilor care se impun pentru limitarea răspândirii virusului.

Una dintre dilemele tuturor celor care sunt direct interesați este cea referitoare la obligativitatea purtării măștilor de protecție în incinta unităților de învățământ, atât în pauze, cât și în timpul orelor de curs.

“Dacă se pune în aplicare acel proiect prin care este obligatorie purtarea măștilor pentru toți copiii de peste 5 ani, ne-ar trebui pe zi 23.856 de măști – din care 21.906 la copii și 1.950 de măști la cadrele didactice. Ar rezulta niște cheltuieli enorme… ne-ar trebui să asigurăm câte 500.000 de măști lunar”, a spus primarul Ion Lungu, care a abordat problema necesarului de măști la o videoconferință cu reprezentanții Guvernului, pe tema începerii anului școlar.

Răspunsul venit din partea ministrului Educației, Monica Anisie, a fost că urmează să apară o ordonanță prin care nu va fi obligatorie asigurarea de măști la toți copiii, ci numai la cei din categoriile defavorizate.

Edilul sucevean a precizat că indiferent de ce se va stabili, a propus deja o rectificare bugetară prin care suma de 1,5 milioane de lei să fie pusă la dispoziția unităților școlare pentru achiziționarea de măști de protecție, încât să existe stocuri suficiente.

Recent, prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că asigurarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar pentru elevii din categorii defavorizate, dar în fiecare școală vor fi măști la dispoziția cadrelor didactice, astfel încât să se asigure că acestea sunt purtate de către toți elevii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 500.000 de măști, necesare lunar, pentru elevi și profesori, în municipiul Suceava.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
500.000 de măști, necesare lunar, pentru elevi și profesori, în municipiul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei