Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Deocamdată

Fără soluție: 11 pacienți cu Covid la o toaletă, la Boli Infecțioase Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soluția agreată atât de comunitatea suceveană, cât și de personalul medical din Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, ca pacienții cu Covid-19 să fie tratați doar în pavilioanele de la spitalul vechi, mărește gradul de siguranță sanitară, dar accentuează disconfortul pacienților infectați cu noul coronavirus, internați aici. Asta deoarece pe lângă stresul provocat de boală, pacienții internați în pavilionul Boli Infecțioase au la dispoziție doar 7 toalete, la o capacitate a secției de 80 de locuri. Toaletele nu sunt separate pentru femei și bărbați, ci sunt folosite în comun de toți pacienții. Mai mult, tratamentul antiviral administrat pentru Covid provoacă și diaree, ca reacție secundară, de regulă în primele cinci zile de terapie, astfel încât este dificil ca la o toaletă să fie o medie de peste 11 utilizatori.

Medicul-șef al secției Boli Infecțioase, dr. Monica Terteliu, afirmă că înțelege nemulțumirea pacienților, cu atât mai mult cu cât și ea a fost bolnavă de Covid, dar deocamdată problema este fără rezolvare. Construirea de băi la fiecare salon, în clădirea veche de peste 100 de ani, ar fi însemnat reducerea numărului de paturi cu peste o treime, însă acum oricum nu se pot face modificări majore în structura clădirii, atât din cauza riscului pentru pacienți, cât și pentru constructori. Modernizarea pavilionului cu o extindere era în proiectul de dezvoltare a spitalului, dar pandemia a blocat planurile.

Prin urmare, pacienții trebuie să se adapteze la situația existentă. „Noi le explicăm că dacă medicația se administrează în timpul mesei scad reacțiile digestive. Prioritatea este să se facă bine, problemele hoteliere sunt mai puțin importante acum. Pacienții au dreptate și îi înțeleg, am fost și eu pacient, dar la acest moment nu avem soluții. Mai târziu se va construi suplimentar”, a declarat dr. Monica Terteliu.

În ceea ce privește numărul de paturi, la Boli Infecțioase sunt două saloane cu patru paturi, 19 saloane cu trei paturi, șase saloane cu două paturi și trei saloane cu un pat (80 de locuri). Pe lângă cele șapte toalete din secție menționate, mai există una, complet separată, destinată exclusiv pacienților cu Clostridium.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fără soluție: 11 pacienți cu Covid la o toaletă, la Boli Infecțioase Suceava.
 Vizualizări articol: 1923 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fără soluție: 11 pacienți cu Covid la o toaletă, la Boli Infecțioase Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei