Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentință judecători

Trei tineri, condamnați pentru că au făcut sex cu o minoră, după ce violul ”a picat” în instanță

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei tineri judecați inițial pentru viol, în cazul unei minore cu care au făcut sex pe rând, au fost condamnați de Judecătoria Gura Humorului la pedepse între un an de detenție într-o școală de corecție și 2 ani de închisoare, dar nu pentru viol, ci pentru infracțiunea de act sexual cu un minor. Pe parcursul procesului derulat la Judecătoria Gura Humorului, magistrații au admis, în baza probatoriului, ca cei trei să nu mai fie judecați pentru viol. Cu alte cuvinte, fata nu ar fi fost constrânsă să facă sex, cu precizarea că sentința Judecătoriei Gura Humorului nu este definitivă. Totuși, faptul că au făcut sex cu o minoră este infracțiune.  

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au anunțat, în luna noiembrie a anului trecut, că au pus în mișcare acțiunea penală față de trei indivizi acuzați că au constrâns o minoră să fac sex. Primul ar fi constrâns-o pe fată sub amenințarea că părinții ei vor afla că fumează, după care următorii cu darea în vileag a faptului că a făcut deja sex cu cel dinainte.

Din cercetări a rezultat că la începutul lunii octombrie, în timp ce minora se afla la locuința unei cunoștințe, un prim inculpat a amenințat-o că va divulga părinților ei faptul că fumează, dacă nu îi face un sex oral. La scurt timp de la acest moment, un al doilea inculpat, prieten cu primul, ar fi ameninţat-o pe fată cu darea în vileag a primului act sexual, astfel abuzând și el de minoră.

Povestea nu s-a terminat aici. Pe 27 octombrie 2019, al treilea arestat ar fi abordat-o pe fată și i-ar fi spus că va divulga faptul că a făcut sex cu primii doi, dacă nu va face și cu el.

După ce au adunat probatoriu, pe 27 octombrie, polițiștii și procurorul de caz au dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei. Inculpații Andrei Veber, Laur Mihai Popa și Radu Gabriel Paraschivescu au fost arestați preventiv în acest caz de pe 27 noiembrie 2019 și până pe 4 februarie 2020, după care au fost puși în libertate, sub măsura controlului judiciar.

Conform sentinței de zilele trecute a Judecătoriei Gura Humorului, Andrei Veber a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pe o perioadă de un an, Laur Mihai Popa - 2 ani de închisoare, respectiv Radu Gabriel Paraschivescu – un an internare într-un centru educativ. Pedepsele au legătură și cu vârsta celor trei la data comiterii faptelor, respectiv dacă mai erau sau nu minori.

Judecătoria Gura Humorului a mai decis ca cei trei să rămână sub măsura controlului judiciar, până la o sentință definitivă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri, condamnați pentru că au făcut sex cu o minoră, după ce violul ”a picat” în instanță.
 Vizualizări articol: 2594 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei tineri, condamnați pentru că au făcut sex cu o minoră, după ce violul ”a picat” în instanță0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei