Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Lucrări

Vechiul ștrand al Sucevei a dispărut. Pe același amplasament va fi ridicat un ștrand modern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vechiul ștrand public al municipiului Suceava, cunoscut mai mult sub denumirea de ștrandul Ițcani, a fost ras din temelii. În locul vechiului ștrand care a stat nefolosit timp de mai mulți ani din cauza gradului mare de degradare va răsări un complex modern, cu bazine de apă sărată și apă dulce, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Angajații firmei Conbucovina, cea care a câștigat lucrările de execuție ale investiției, lucrează acum deja la ridicarea zonei de clădiri care vor deservi noul ștrand.

Inginerul Dan Bujanovschi este cel care coordonează lucrările de pe acest șantier și spune că demolarea vechiului ștrand a adus și o serie de surprize. ”Probabil că au fost ceva probleme în momentul în care s-a construit bazinul principal. Spun asta pentru că am găsit acolo mai multe straturi succesive de beton și, în mod normal, nu ar fi trebuit să existe. Pentru a nu întâmpina probleme cu ocazia construcțiilor pe care le vom ridica vom amplasa perne de balast pentru stabilizarea terenului”, a explicat Dan Bujanovschi.

Lucrările au demarat la finele lunii mai, iar reprezentantul constructorului estimează că partea de clădiri și bazine va fi terminată până cel mai târziu în toamna anului viitor.

”Partenerii cu care suntem în asociere la acest obiectiv, firma Loial Impex, se vor ocupa de partea de instalații, iar din discuțiile pe care le-am avut cu ei o parte din aceste materiale vor fi aduse din străinătate, și asta pentru că s-au impus anumite standarde de calitate de către beneficiar, adică Primăria Suceava”, a mai spus Dan Bujanovschi.

 

Ce vom avea la noul ștrand public al Sucevei

Potrivit proiectului, pe vechiul amplasament al ștrandului va fi construit un bazin mare pentru adulți, cu o suprafață de 1.250 de mp, un bazin pentru copii cu suprafață de 420 de mp și un bazin cu apă sărată, de 250 mp, toate cu încălzire. În bazinul principal, apa va avea adâncime variabilă, de la 0,85 m până la 2,60 m. Într-o zonă care va fi delimitată vor exista tobogane pentru adulți, dar și trambuline elastice pentru sărituri. Bazinul principal va avea și banchete subacvatice cu hidromasaj și jeturi aerate, precum și un sistem de cascade cu apă cu rol de masaj cervical.

În spațiul de joacă destinat copiilor vor fi amplasate piese de mici dimensiuni, iar bazinul destinat celor mici va avea un tobogan.

Pe amplasamentul de 10.790 de metri pătraţi al vechiului ştrand se vor mai amenaja: un spațiu de joacă pentru copii de 200 de mp, platformă plajă 700 de mp, două platforme de plajă cu nisip – 1.200 de mp, un spaţiu verde pentru relaxare; un pavilion de control acces şi un pavilion administrativ, precum și vestiare și grupuri sanitare.

Pe lângă reţelele de utilităţi (alimentare cu energie electrică, gaze naturale, rețea alimentare cu apă și rețea canalizare), proiectul include dotarea cu sistem de sonorizare publică şi sistem de supraveghere video, rețele de telecomunicații și  sistem sonorizare publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vechiul ștrand al Sucevei a dispărut. Pe același amplasament va fi ridicat un ștrand modern.
 Vizualizări articol: 3478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Vechiul ștrand al Sucevei a dispărut. Pe același amplasament va fi ridicat un ștrand modern2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei