Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 aug 2020 - Anul XXV, nr. 200 (7505)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Neregulă confirmată

Șoferul de tir implicat în accidentul cu doi morți de pe A1 fenta tahograful cu un magnet

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Șoferul de tir din Suceava care a întors vehiculul greu pe autostradă, lângă Pitești, și a provocat un accident în care au murit o tânără și fiica ei (tragedie petrecută la începutul săptămânii trecute), aflat acum în arest preventiv, a mai încasat și o amendă de 12.000 de lei, de la inspectorii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR). Aceștia au constatat că tahograful de pe vehiculul greu arăta că mașina staționa la ora accidentului. Este o practică destul de des întâlnită din păcate ca șoferii să pună un magnet puternic pe impulsorul de la cutia de viteze, ceea ce înseamnă că opresc aparatul tahograf. Practic, aceștia realizează timpul de odihnă în timp ce sunt la volan, ceea ce înseamnă că șofează obosiți și cresc riscul de a provoca nenorociri. 

Pentru intervenția asupra echipamentului de înregistrare, care era fixat pe repaos de pe 17 august, ora 23.49, în condițiile în care accidentul a avut loc pe 18 august, aproape de ora 1.00, șoferul a încasat o amendă de 12.000 de lei.

În paralel, inspectorii ISCTR Suceava au descins la finele săptămânii trecute într-o amplă acțiune de verificare la firma din Vadu Moldovei de la care provine tirul implicat în groaznicul accident de pe Autostrada 1, de la Pitești.

Controlul a plecat de la suspiciuni legate de modul în care funcționează dispozitivele tahograf de pe mașini, fapt confirmat de cercetările ulterioare.

ISCTR Suceava a aplicat două amenzi, de 12.000 de lei, pentru că doi șoferi ai firmei nu aveau continuitate la avize medicale și psihologice (pentru cei doi s-au prezentat avize din ziua în care s-a petrecut nenorocirea de la Pitești), dar și că s-au încălcat timpii de odihnă și repaos, cel puțin în cazul unuia dintre șoferi.

Florin Homiuc, coordonatorul județean al ISCTR Suceava, a declarat că pentru fiecare din cele două abateri a fost aplicată o amendă de 6.000 de lei.

Firma din Vadu Moldovei are cinci tiruri și cinci șoferi angajați, unul dintre ei fiind Cătălin Costăchioaia, bărbatul în vârstă de 49 de ani arestat pentru ucidere din culpă, sub acuzația că a provocat nenorocirea de la Pitești în timp ce întorcea neregulamentar vehiculul greu pe autostradă. El a primit mandat de arestare pentru 30 de zile din partea judecătorilor argeșeni, în urma propunerii formulate de procurori.

Dubla tragedie s-a petrecut în noaptea de 17 spre 18 august, aproape de ora 1.00.

Din cercetările poliției rezultă că șoferul tirului a vrut să întoarcă și a încadrat mastodontul pe toate benzile de circulație de pe autostradă, moment în care un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din Cluj-Napoca, care circula regulamentar pe sensul către Bucureşti, nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu tirul. Autoturismul BMW în care se afla familia din Cluj a intrat pe sub remorcă.

Singurul care a supraviețuit a fost bărbatul în vârstă de 30 de ani de la volanul autoturismului, care și-a pierdut soția și copilul. Tânăra care a murit era avocată în cadrul Baroului Cluj. Fiica familiei se afla pe scaunul pentru copii de pe bancheta din spate și nu a avut nici o șansă de supraviețuire, fiind scoasă moartă dintre fiarele contorsionate ale mașinii.  

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, există date că șoferul tirului ar fi vrut să întoarcă brusc vehiculul greu după ce a aflat că un echipaj al Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier (ISCTR) este în zonă, la control trafic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Șoferul de tir implicat în accidentul cu doi morți de pe A1 fenta tahograful cu un magnet.
 Vizualizări articol: 3260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Șoferul de tir implicat în accidentul cu doi morți de pe A1 fenta tahograful cu un magnet3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei