Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2020 - Anul XXV, nr. 178 (7483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A mituit un polițist și a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare

Vineri, 31 Iulie 2020 (16:25:04)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Tribunalul Suceava l-au condamnat pentru dare de mită pe unul din inculpații din dosarul care îl privește în special pe polițistul Lucian Grigoruță, din cadrul Postului de Poliție Horodniceni, afiliat Secției Rurale Mălini, care este trimis în judecată pentru șase infracțiuni de trafic de influență, trei de luare de mită și una de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Tribunalul Suceava a stabilit că Mihai Vasile Dănilă are de executat un an și patru luni de închisoare pentru dare de mită către polițist dar mai avea la activ și o condamnare mai veche, cu suspendare, pentru infracțiuni la regim rutier (inclusiv conducere sub influența alcoolului) care a fost transformată în pedeapsă cu executare. Pedeapsa totală este 2 ani și 6 luni de închisoare, în regim de detenție, însă nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Acțiunea penală care îl privește pe polițist și pe alt inculpat a fost disjunsă în cadrul altui dosar penal ce va fi judecat de Tribunalul Suceava.

Din ancheta coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că, în perioada noiembrie-decembrie 2019, agentul de poliție, în șase situații, a pretins diferite sume de bani de la persoane din zona în care îşi desfăşoară activitatea, pretinzând că are influenţă asupra unui coleg din cadrul poliției rutiere şi promițându-le că, în schimb, îl va determina pe acel coleg din cadrul poliției rutiere să nu sancţioneze acea persoană sau o persoană apropiată, pentru o contravenție rutieră. Sumele pretinse şi primite au fost de 400 de lei, 600 de lei, 100 de euro, 1.000 de euro, respectiv 150 de euro şi 100 de lei, se arată în rechizitoriu. Polițistul le spunea celor de la care pretindea bani că există o notificare pe numele lor sau al unei persoane apropiate, că s-ar fi aflat la volanul unui autoturism şi ar fi fost surprins de camere de supraveghere a traficului în timp ce trecea pe culoarea roşie a semaforului, astfel că urmează a fi amendat și lăsat fără permis de conducere. Pentru a ”rezolva” problema, acesta cerea bani. Într-un alt caz, agentul ar fi pretins suma de 1.000 de euro și ar fi primit suma de 4.000 de lei de la un șofer care fusese depistat chiar de el conducând un autoturism, deşi îi era suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice (infracţiunile de luare de mită şi dare de mită). Într-un alt caz, într-o zi în cursul lunii august 2019, polițistul ar fi pretins de la doi conducători auto suma totală de 300 de euro și 200 de lei și a primit de la fiecare conducător auto câte 800 de lei, pentru ca agentul de poliţie să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu. Inculpații se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a judecătorilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A mituit un polițist și a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare.
 Vizualizări articol: 1335 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A mituit un polițist și a fost condamnat la 2 ani și jumătate de închisoare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei