Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 iul 2020 - Anul XXV, nr. 178 (7483)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Virginel Iordache: Indecizia și experimentele Guvernului prejudiciază grav învățământul

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Virginel Iordache a atras atenția că deși mai sunt circa 30 de zile până la începerea noului an școlar, nimeni nu știe nimic despre modul în care se va desfășura procesul educativ. Virginel Iordache a arătat că inspectoratele școlare „dau din umeri a neputință”, conducerile unităților de învățământ nu pot face judecăți de valoare „pentru că au deasupra capului sabia lui Damocles”, având în vedere că pe 31 august expiră contractele de management ale majorității managerilor școlari, prefecții se fac că “plouă“, iar Ministerul Educației, în loc să vină cu o serie de clarificări precise, emite, periodic, tot felul de scenarii care mai de care mai fantasmagorice.

„Indecizia și experimentele Guvernului prejudiciază grav învățământul din România. Și mai mult, PNL dă vina pe PSD că chipurile ar pune presiune pe Guvern solicitându-i informații precise asupra modului în care se vor desfășura cursurile. Aceste solicitări nu sunt mofturi ale PSD, ci sunt informații așteptate cu sufletul la gură de elevi, părinți și profesori”, a declarat senatorul PSD de Suceava. El a adăugat că zeci de state europene au luat deja măsuri și au anunțat când se vor deschide școlile și modul în care se va desfășura procesul de învățământ, doar guvernul Orban „se bâlbâie” de fiecare dată pe acest subiect.

Virginel Iordache a mai spus că și Academia Română arată că sistemul propus de PNL nu e funcțional și poate compromite tot sistemul de educație. Astfel, Iordache a amintit că Academia Română avertizează într-un punct de vedere oficial, dedicat educației online, că „generalizarea învățământului online poate compromite întregul sistem de educație atât prin consecințe directe asupra calității, cât și prin cerințele legate de asigurarea echitabilă a accesului tuturor elevilor/profesorilor la infrastructura performantă (platforme, comunicare, tablete, calculatoare etc.), care în acest moment este, din păcate, deficitară”.

Senatorul PSD de Suceava consideră că pentru ciclurile preșcolar și primar, de la 3 la 11 ani, școala online este departe de a fi o opțiune, ba din contră, aceasta poate avea efecte dăunătoare pentru elevi, în sensul periclitării bunei lor dezvoltări psiho-sociale și intelectuale. „Educația se face în interacțiune directă cu un educator, relația dintre elev și învățător sau profesor fiind mai mult decât comunicare de sunete și imagini. Învățătorul sau profesorul este model, ocrotitor, suport moral și trebuie perceput în chip nemijlocit de elevi”, a declarat Virginel Iordache. El a mai adăugat că este greu de înțeles cum premierul României, Ludovic Orban, nu realizează urgența unor decizii clare, coerente și a unei comunicări din timp, astfel încât atât conducerile școlilor, profesorii, cât și părinții ori copiii, să știe ce urmează să se întâmple și să facă pregătirile necesare. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Virginel Iordache: Indecizia și experimentele Guvernului prejudiciază grav învățământul.
 Vizualizări articol: 1316 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Virginel Iordache: Indecizia și experimentele Guvernului prejudiciază grav învățământul1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei