Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2020 - Anul XXV, nr. 117 (7422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava: “Trecerea la starea de alertă și ridicarea măsurii de carantinare nu înseamnă că pericolul a trecut!”

Joi, 21 Mai 2020 (14:00:53)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În contextul trecerii la starea de alertă pe întreg teritoriul României și a ridicării măsurii de carantinare pentru municipiul Suceava și zonele limitrofe, Celula Comună de Criză a USR PLUS din Suceava face apel la toți locuitorii județului Suceava să nu renunțe la vigilență și la măsurile stricte de igienă cu care s-au obișnuit pe durata stării de urgență. 

Reprezentanții acestei celule de criză au transmis că bilanțul județului Suceava la finalul stării de urgență a fost unul foarte trist. „Numit Lombardia României din cauza modului în care a fost gestionată criza cauzată de Covid-19, județul Suceava are în continuare un număr foarte mare de cazuri ca urmare a infectării cu noul coronavirus: 3.469 cazuri înregistrate până în acest moment (20 mai 2020), ceea ce reprezintă 20% din totalul îmbolnăvirilor de la nivel național. De asemenea, în județul nostru avem cele mai multe decese legate de Covid-19: 17% din totalul deceselor de la nivelul țării. Mai mult, o serie de unități de medicale și centre de îngrijire au devenit într-un timp foarte scurt focare de infecție pentru pacienți și personal medical. Spitalul de Urgență Suceava, Spitalele Municipale din Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Rădăuți, Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică și Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică din Costâna sunt doar câteva astfel de exemple”, a transmis Celula de Criză USR-PLUS. La rândul său, deputatul USR Daniel Popescu consideră că pericolul nu a trecut și există un risc cât se poate de real ca numărul infectărilor și al îmbolnăvirilor să crească odată cu relaxarea măsurilor impuse de autorități. Se recomandă sucevenilor evitarea în continuare a deplasărilor neesențiale sau a celor care nu sunt urgente, evitarea spațiilor aglomerate și a interacțiunii cu oamenii fără măsuri minimale de protecție - mască de protecție, mănuși și distanțare socială corespunzătoare. Daniel Popescu a arătat că expunerea persoanelor vârstnice și a celor cu probleme cronice de sănătate trebuie evitată neapărat și în următoarea perioadă. 

Nu în ultimul rând, membrii Celulei Comune de Criză a USR PLUS din Suceava consideră că “merită o apreciere națională toți cei care, pe durata perioadei stării de urgență, s-au aflat în prima linie de tratare, combatere și prevenire a răspândirii virusului, dar și sucevenii care au respectat cu strictețe normele impuse de autorități. Trebuie tratată cu prioritate creșterea capacității de testare la nivel județului Suceava, iar autoritățile locale trebuie să ia măsuri de auto-carantinare atunci când există motive serioase pentru a face acest lucru. Riscul răspândirii epidemiei este cât se poate de real: pericolul NU a trecut și trebuie să evităm ca această percepută relaxare a măsurilor de izolare și distanțare socială să ducă la o creștere a numărului de îmbolnăviri - cu atât mai mult în județul Suceava, unde numărul cazurilor este cel mai mare din întreaga țară”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava: “Trecerea la starea de alertă și ridicarea măsurii de carantinare nu înseamnă că pericolul a trecut!”.
 Vizualizări articol: 1410 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Celula Comună de Criză USR PLUS din Suceava: “Trecerea la starea de alertă și ridicarea măsurii de carantinare nu înseamnă că pericolul a trecut!”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei