Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2020 - Anul XXV, nr. 117 (7422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Surpriză

Noul director al DSP Suceava, stomatologul Cătălin Graur, nu s-a prezentat la post

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul director interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava este medicul stomatolog Cătălin Graur, de la DSP Vrancea. Dr. Cătălin Graur a fost numit director executiv al DSP Suceava de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și, conform ordinului de ministru, ar fi trebuit să se prezinte la post miercuri, 20 mai a.c.. Acest lucru nu s-a întâmplat însă, medicul luându-și concediu, după informațiile noastre.

Numirea stomatologului Cătălin Graur la conducerea Direcției de Sănătate Publică din județul cu cel mai mare număr de cazuri COVID-19 din țară a fost o surpriză, atât din perspectiva faptului că nu este epidemiolog, cât și din cauză că acesta a fost suspendat din funcţia de director al DSP Vrancea în data de 13 aprilie a.c., cu ocazia unei vizite a ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, în Vrancea, pe motiv de gestionare proastă a activităţii epidemiologice, conform colegilor de la Ziarul de Vrancea.

La momentul când a fost suspendat, în data de 13 aprilie a.c., în județul Vrancea erau de gestionat epidemiologic 134 de cazuri de COVID-19, iar în județul Suceava, 1.731 de cazuri, potrivit datelor transmise zilnic de Grupul de Comunicare Strategică. La data la care dr. Graur urma să preia noua funcție, 20 mai a.c., județul Suceava era înregistrat cu un număr total de 3.469 de cazuri COVID, iar Vrancea cu 546 de cazuri.

Potrivit Ziarului de Vrancea, dr. Cătălin Graur a contestat în instanță ordinul ministrului Sănătăţii prin care a fost suspendat, iar termenul la Curtea de Apel Galați a fost marți, 19 mai a.c.. Colegii de la Vrancea au arătat că instanța a respins contestația, ca nefondată, cu recurs în 5 zile de la comunicare.

Teoretic, suspendarea directorului DSP Vrancea trebuia să înceteze odată cu starea de urgență. Circumstanțele numirii sale la DSP Suceava nu sunt cunoscute încă.

Până la închiderea ediției, toate încercările de a-l contacta telefonic pe dr. Cătălin Graur s-au soldat cu eșec.

Reamintim că, până în data de 20 mai, conducerea DSP Suceava a fost asigurată timp de două luni de medicul epidemiolog Manuela Trifan, de la DSP Iași. Dr. Trifan a fost cea care a gestionat epidemiologic ieșirea din carantină a municipiului Suceava și a celor opt localități limitrofe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul director al DSP Suceava, stomatologul Cătălin Graur, nu s-a prezentat la post.
 Vizualizări articol: 3255 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Noul director al DSP Suceava, stomatologul Cătălin Graur, nu s-a prezentat la post4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei