Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 mai 2020 - Anul XXV, nr. 117 (7422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „ÎPS Pimen a fost o lumină vie! Nu numai pentru Bucovina, ci și pentru întregul neam românesc”

Joi, 21 Mai 2020 (15:00:37)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, s-a rugat, în cadrul slujbei oficiate pe 20 mai, la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Ap. Petru și Pavel" din Constanța, pentru sufletul ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. „A fost voia lui Dumnezeu. Noi cu durere am primit această veste. Este cel care a avut o viață lungă, dar plină de jertfă. O viață de dragoste, de slujire a lui Dumnezeu și a oamenilor. Foarte rar s-a văzut atâta dragoste la un slujitor al lui Dumnezeu ca la ÎPS Pimen”, a spus ÎPS Teodosie, născut în Bucovina, în zona Dornelor. Cunoscându-l foarte bine pe Înltpreasfințitul Pimen, ÎPS Teodosie a continuat să le vorbească credincioșilor constănțeni despre viața – o alergare permanentă - a Părintelui Pimen.

„De aceea, Dumnezeu a socotit că i se cuvine cununa vieții celei veșnice. Și l-a chemat la El. Regretăm această despărțire foarte mult. Dar în același timp punem înaintea lui Dumnezeu faptele sale atât de bogate legate de dragostea de Dumnezeu și de oameni. A fost un ierarh care și-a iubit preoții, diaconii, cântăreții, monahii și credincioșii săi. Pe toți i-a iubit în mod deosebit. Și iată că toți l-au și iubit pe ÎPS Pimen, a fost un ierarh atât de iubit. A iubit tot ce a fost frumos și adevărat. Și muzica și poezia. A iubit în mod deosebit slujba și era nelipsit de la slujbe. Un mare muzician din locurile acelea l-a copleșit, Ciprian Porumbescu. Așa cum știți, a lăsat ca un testament ca la mormântul său să fie cântată Balada lui Ciprian Porumbescu”, a mai spus ÎPS Teodoseie, conform datelor publicate pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului.

 

·       O legătură de suflet, dincolo de cuvinte

 

„Am fost legat sufletește de ÎPS Pimen”, a mai spus ÎPS Teodosie, „pentru că a fost ca un părinte al meu. A fost la înmormântarea părinților mei. Și i-am purtat și îi port atâta prețuire. Și simt că nu mă despart de ÎPS Sa. Și simt că îl voi purta în suflet și în inimă ca și pe părintele pe care l-am avut împreună atâta timp, pe vrednicul de pomenire PF Teoctist. ÎPS Pimen a fost o lumină vie! Nu numai pentru Bucovina, ci și pentru întregul neam românesc. De aceea, rămâne un reper atât de luminos pentru toată românimea noastră. Pentru că a legat istoria cea veche cu istoria cea noua și ne-a dăruit nouă pildă de dârzenie în credința, în slujirea neamului, a înaintașilor, in iubirea țării, iubire de valorile pe care le avem noi. Astfel încât, rugăm pe Bunul Dumnezeu să-i ierte toate greșelile pe care le a făcut ca un om, dar să îi primească sufletul în locașurile Sale cele Cerești. Dumnezeu să-L ierte și veșnică să-i fie pomenirea! Amin!”.

ÎPS Teodosie este așteptat vineri, la Suceava, la înmormântarea ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, care a trecut la cele veșnice pe 20 mai 2020, la Institutul „Matei Balș” din București, răpus de COVID-19, la vârsta de 90 de ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „ÎPS Pimen a fost o lumină vie! Nu numai pentru Bucovina, ci și pentru întregul neam românesc”.
 Vizualizări articol: 1927 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: „ÎPS Pimen a fost o lumină vie! Nu numai pentru Bucovina, ci și pentru întregul neam românesc”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei