Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 apr 2020 - Anul XXV, nr. 91 (7396)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lector univ. dr. Gabriela Rangu, de la Facultatea de Litere din Suceava, a încetat din viață la vârsta de 50 de ani

Luni, 20 Aprilie 2020 (16:56:10)

Lector univ. dr. Gabriela Rangu, cadru didactic la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Departamentul de Limbi și Literaturi Străine, s-a stins din viaţă la vârsta de 50 de ani.

Profesoară apreciată de colegi și studenți deopotrivă, dispariția fulgerătoare a acesteia a îndurerat întreaga comunitate academică, șocată de trecerea mult prea timpurie înspre lumea veşniciei.

”În această zi, ne luăm rămas bun de la un cadru didactic minunat. Am pierdut o persoană excepțională, cu stilul de a încuraja ideile cu potențial și de a susține studenții în gândirea liberă. Acest cadru didactic va rămâne mereu o inspirație pentru tinerii filologi, definiția liberă a unei persoane care adăuga <artă> în <literatură> și <blândețe> în <criticism>”, transmite Asocația Studenților de la Universitatea din Suceava.

Gabriela Mariana Rangu era din Fălticeni, a absolvit în 1995 Universitatea „Ștefan cel Mare”, specializarea Română – Engleză, obținând titlul de doctor în Filologie, la Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, în 2006.

Făcea parte din Catedra de Limbi Germanice a USV. 

„Dna lector dr. Gabriela Rangu a fost specialist în postmodernism și literatură postmodernă.

Spiritul ei lucid - dezbărat de dogme, șlefuit prin lectură și limpezit prin nesfârșite interogații –, umorul fin și sufletul generos o așezau întotdeauna deasupra micimii și irosirii cotidiene, conferindu-i un loc aparte în sufletul colegilor și al studenților săi. Va dăinui în amintirea noastră ca un portret al celei mai fericite îngemănări dintre frumusețea minții și cea a sufletului”, mai arată colectivul de engleză al Facultății de Litere și Științe ale Comunicării de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lector univ. dr. Gabriela Rangu, de la Facultatea de Litere din Suceava, a încetat din viață la vârsta de 50 de ani.
 Vizualizări articol: 8487 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lector univ. dr. Gabriela Rangu, de la Facultatea de Litere din Suceava, a încetat din viață la vârsta de 50 de ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei